С тържествено честване на 180-годишнината от рождението на Васил Левски

...
С тържествено честване на 180-годишнината от рождението на Васил Левски
Коментари Харесай

Фоторепортаж в БЛИЦ! София почете 180-годишнината от рождението на Васил Левски

С тържествено честване на 180-годишнината от рождението на Васил Левски в Борисовата градина пред бюст-паметника на Апостола на свободата, София означи рождението на Апостола. Децата, които пристигнаха, демонстрираха доста познания за Левски. „ Според мен знанието прави свободата. Знаещият човек, можещият човек не може да бъде роб”, сподели Крум, който ще направи 10 години. Той описа, че Левски имал проект страната ни да се освободи, посредством секрети революционни комитети из цяла България. Научил всичко в учебно заведение и е безапелационен, че Апостола е народен воин, тъй като в случай че не беше направил това, нямаше да бъдем свободни. Левски е жертвал живота си, с цел да ни избави, сподели Йоана, на която й следва да стане на 9 години. Малката дама акцентира, че в случай че всички българи, които са се жертвали не го бяха създали, в този момент нямаше да имаме независимост.

Марти, който е на 9 година знае, че Левски е един от най-великите българи. „ Той е избавил страната ни от турско иго и в случай че не беше той, нямаше да сме свободни”, споделя момчето. Малкият мъж знае, че Апостолът обичал доста свободата. Алекс също добави и свободата, и Лъвския скок на Левски. Петър пък бе довел щерка си - 2-годишната Анджела, тъй като желае да си научи детето да обича българщината както той я е обичал и да я пази в сърцето си. Самият той идва всяка година. А през днешния ден в Борисовата градина прозвучаха речи, имаше стратегия и с присъединяване на Теодосий Спасов и гвардейци, написа БГНЕС.

Тук бяха ръководителят на Народно събрание, кметът на София, депутати, хора от властта, омбудсманът Мая Манолова и други „ Нека постоянно помним посланието, което ни насочи, посредством живота и делото си да разчитаме на себе си, да бъдем единни и да имаме обща цел в името на България”, означи ръководителят на Народно събрание Димитър Главчев. Той означи, че Левски вечно е вграден в историческата памет на България. „ Неговото име е нашата съвест, нашето мерило за самите себе си, за бъдещето на нашата страна. Длъжни сме да помним, че всеки наш общ триумф би бил негова сбъдната съкровена фантазия “, акцентира той.

„ С делото си, с личността си, с морала си, с мъдрите си слова, Васил Левски продължава да работи за народа си, стига да имаме сърце да го разберем”, означи кметът на София Йорданка Фандъкова.









Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР