С тържествени церемонии на 18 и 19 октомври в гр.

...
С тържествени церемонии на 18 и 19 октомври в гр.
Коментари Харесай

На 18 октомври отбелязваме празника на военния парашутист от Българската армия

С тържествени церемонии на 18 и 19 октомври в гр. София и в гр. Пловдив ще бъде маркиран Денят на военния парашутист и 76-ата годишнина от паметната борба на Парашутната тайфа на височината Стражин.

В столицата на 18 октомври (неделя) в 10.30 ч. военнослужещи от Съвместното командване на специфичните интервенции ще почетат паметта на починалите военни парашутисти с боен обред и поднасяне на венци и цветя в Алеята на парашутиста в Централните софийски гробища. Ще бъде отслужена заупокойна молитва.

В 12.00 ч. същия ден военнослужещи от Съвместното командване на специфичните интервенции ще отдадат воински почести пред паметника на героите-парашутисти на площад „ Народно събрание” в символ на поклонение пред техния героизъм. В тържествения обред ще вземат участие министърът на защитата Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, висши офицери от Българската войска, представители на военно-патриотичните съюзи, ветерани.

В гр. Пловдив на 19 октомври (понеделник) в региона на Съвместното командване на специфичните интервенции (на ул. „ Ген. Радко Димитриев “ №2) ще бъде отслужен признателен молебен и ще бъдат поднесени цветя пред паметната плоча на военнослужещите от Специалните сили, починали при осъществяване на воинския си дълг. В 15.30 ч. на площад „ Централен “ в града пред тържествения строй на Специалните сили новоназначени бойци ще положат военна клетва.

На този ден град Пловдив ще бъде хазаин на следващото издание на осведомителната акция „ Бъди боец “, което съответствува с отбелязването на бойния празник на Военновъздушните сили и на Деня на военния парашутист. В 16.40 ч. военнослужещи от Съвместното командване на специфичните интервенции ще показват бойни качества и ще показват пред пловдивската общност мостри на въоръжение, техника и екипировка.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР