С тържествена заря-проверка на площад Народно събрание“ в София беше

...
С тържествена заря-проверка на площад Народно събрание“ в София беше
Коментари Харесай

С тържествена заря-проверка в София отбеляза 146 години от Освобождението на България

С тържествена заря-проверка на площад „ Народно заседание “ в София беше маркирана 146-ата годишнина от Освобождението на България от османско робство.

Президентът одобри почетния строй на представителните елементи на Българската войска.

Командващ на тържествената заря-проверка беше бригаден военачалник Димитър Хлебаров – пълководец на Командването за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана (КИПКО).

В строя бяха знамената-светини, знак на най-възвишените обичаи и добродетели на българското войнство, напомнящи за героичния героизъм на Българската войска: Самарско знаме, Знаме на 23-ти пехотен Шипченски полк, Знаме на 15-ти пехотен Ломски полк, Знаме на 13-ти пехотен Рилски полк, Знаме на 25-ти пехотен Драгомански полк, Знаме на 30-ти пехотен Шейновски полк, Знаме на Горнооряховските въстаници, Знаме на 24-ти пехотен Черноморски полк.

В края на церемонията присъстващите коленичиха в памет на починалите за свободата на България. Прозвуча и химнът на страната.

На тържествена заря-проверка участваха и ръководителят на Народното събрание, министър председателят, вицепрезидентът, кметът на София, министри, народни представители, представители на религиозната общественост, дипломати, военни, представители на правосъдната власт и жители.

Националният празник на България беше маркиран в цялата страна.

По-късно президентът ще бъде хазаин на обичайния формален банкет по случай Националния празник 3 март в Централния боен клуб в София.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР