С тържествена архиерейска Света литургия, отслужена от Варненския и Великопреславски

...
С тържествена архиерейска Света литургия, отслужена от Варненския и Великопреславски
Коментари Харесай

С литургия, шествие, концерти и заря Варна празнува

С тържествена архиерейска Света литургия, отслужена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, стартира през днешния ден Денят на Варна - Успение Богородично. След тържественото повдигане на флаговете на България и на града, потегли литийно шествие с икона на Света Богородица.

Празникът събра представители на държавната и локалната власт, доста жители.

Основни уредници на честванията са община Варна, Военноморските сили и митрополията.

В празничния ден са планувани серия начинания за най-малките - куклен театър "Разбойническа история " в Аспарухов парк и ателие за цветни мозайки в регион "Младост " и празнична детско-юношеска фиеста "Най-сладкият ден " на площад "Антон Новак " на входа на Морската градина
В програмата на празника е включено и откриването на галерия на възпитаници от художествените паралелки на Националното учебно заведение по изкуствата "Добри Христов " в Духовно-просветен център "Св. Архангел Михаил ". В рамките на празника е и формалното закриване и награждаване на спечелилите от ветроходната регата "Кор Кароли ".

По традиция в 20.00 часа в Летния спектакъл ще стартира церемонията по връчването на почетни звания и награди. През тази година Варна ще има двама нови почетни жители - знакът на града ще получат хирургът проф. доктор Красимир Иванов и артистът Мариус Донкин.

Денят ще приключи с концерти в Летния спектакъл и на площад "Независимост ". В първия вземат участие фолклорен отбор "Варна ", камерен отбор "Добри Христов ", братя Аргирови, Виктория Георгиева, Атанас Кателиев и квартет "Angel Voices ". Концертът на площада е с присъединяване на оркестър и солисти на Държавна опера - Варна, а в програмата са включени шедьоври от Бизе, Верди, Дворжак, Веселин Стоянов, Любомир Пипков, Пучини, Гуно, Качини, Птичкин, Лехар, Калман и Андрю Лойд Уебър.

Честванията ще завършат с празнични илюминации в акваторията на Варненския залив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР