С тържествен военен ритуал ще бъде издигнат националният флаг на

...
С тържествен военен ритуал ще бъде издигнат националният флаг на
Коментари Харесай

В Монтана отбелязват 3 март с военен ритуал и концерт

С церемониален боен обред ще бъде повдигнат националният байрак на 3 март в Монтана. Церемонията ще стартира в 10.30 часа на площад “Жеравица”. Тя ще бъде осъществена от Военно формирование – Враца, под звуците на духов оркестър “Дико Илиев” към НЧ “Разум 1883”. След приветственото слово на кмета на Монтана Златко Живков ще бъде отслужен признателен молебен. В знак на благодарност ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на починалите във войните.
Непосредствено след ритуала във връзка Националния празник на Република България – в 11 часа в Младежкия дом ще стартира концертът на струнен квартет DESTINY.
Квартет DESTINY за първи път в България реализира концерт в нашумелия по целия свят crossover жанр. Атрактивният театър ще включва мултимедия, завладяващ сюжет и най–емблематичните пиеси от репертоара им: Libertango, Asturias, Besame Mucho, Destiny (a Fifth of Beethoven), „ Усещане за жена “, хитовият римейк на “Rather Be”, Ел Чокло, Едерлези, Лудо–младо,Тико-тико, Буба Мара, Унгарски танц и доста други. В осъществяване на Гергана Алексиева (цигулка), Лора Табакова (виолончело), Звезделина Халтъкова (цигулка) и Ивелина Туджарова (виола) класическата музика да звучи съвременно, а модерната музика носи в себе си очарованието, романтиката и пълноцветния дух на отминалите столетия.
Зaпазена марка на DESTINY е богатият репертоар от съвременни аранжименти на творби от типичен композитори, кино шедьоври и етномотиви. Четирите дами владеят до съвършенство печелившата композиция на музикалната магия, съвършената техника на осъществяване и безспорната женственост. Събиращ в едно музикалното разнообразие от цялото земно кълбо, DESTINY е квартет на света, с упоритост и качества, които към този момент неведнъж са видяни на редица интернационалните подиуми.
В основата на мощно разпознаваемия и автентичен прочит на класиката при квартет DESTINY е влиятелен продуцентски екип от Италия, оставил зад себе си сполучливи планове за международни кино и музикални продукции. Това е тандемът на композитора Маурицио Абени (работил с Бочели, Луис Бакалов и редица други огромни имена) и саунд инженера Марко Страчони (с над 500 кино саундтрака, „ Оскар”, „ Златен лъв”, „ Златен Глобус” и редица други отличия). Разпознали в DESTINY интернационалния капацитет, Абени и Страчони не престават сполучливото съдействие, като основават мощни композиции с грабващи аранжименти, които в композиция с съвършеното осъществяване на девойките водят до налагането на формат, който сполучливо конкурира и най-силните кросс-овър квартети по европейските музикални подиуми.
На Националния празник посвещават свои събития Регионална библиотека “Гео Милев” и Регионален исторически музей – Монтана. Библиотеката ще показа пред възпитаници галерия и цикъл от презентации и лекции под надпис ”Поклон, освободители” и „ Свещена дата 3 март – 139 години от Освобождението на България от турско робство” пред възпитаници от IV ОУ „ Иван Вазов”. От 26 февруари до 6 март във фоайето на библиотеката ще бъде подредена галерия във връзка 140 години от Освобождението на България.
Регионалният исторически музей също провежда събитие във връзка 140-годишнината от Руско-турската Освободителна война в 1877/78 година с присъединяване на възпитаници от Първо ОУ ”Св. св. Кирил и Методий” и ФСПГ ”Васил Левски” на 1 март от 17.00 часа. Домакин ще бъде Художествена изложба ”Кирил Петров”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР