С тържествен ритуал в Сливен бе отбелязан Денят на независимостта

...
С тържествен ритуал в Сливен бе отбелязан Денят на независимостта
Коментари Харесай

С тържествен ритуал в Сливен бе отбелязан Денят на независимостта

С церемониален обред в Сливен бе маркиран Денят на независимостта на България. Десетки жители на Сливен и посетители на града се събраха на гала на площад "Хаджи Димитър ", проведена от Община Сливен и Център за подготовка на експерти /ЦПС/.

Под звуците на българския химн беше повдигнат националният трикольор.

"За нашия град това е денят, в който и официално Сливен става част от свободна България, сподели в словото си кметът Стефан Радев. Преди повече от 150 години Паисий Хилендарски е написал своята "История славянобългарска " и сякаш е давал сигнал за повеждане на тази битка по разнообразни пътища - и битка за национално просвещение, и битка за църковна автономия, и битка за национално избавление. Във всички тези етапи на всички стадии нашият град заема почтено място измежду напъните на българския народ за самостоятелност. Датата 22 септември е и освен това - това е датата на възобновяване на нашето национално достолепие като народ и като страна. "

Венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър бяха поднесени от името на общинското и регионалното управление, депутати, културни институти, образователни заведения, военно-патриотични съюзи, цивилен сдружения и организации, политически партии, жители.

Празникът завърши с концерт на Ансамбъл за национални песни и танци-Сливен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР