С тържествен ритуал в Габрово беше отбелязана 146 – та

...
С тържествен ритуал в Габрово беше отбелязана 146 – та
Коментари Харесай

В Габрово отбелязахаа 146–та годишнина от гибелта на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България

С церемониален обред в Габрово беше маркирана 146 – та годишнина от гибелта на Христо Ботев и починалите за свободата и независимостта на България.

Областният шеф Ралица Манолова и нейният заместител Ивелин Стоянов се включиха в общоградското честване, сервираха цветя и се поклониха пред паметника на Никола Войновски. Със сведени глави, притихнали в безмълвие под звученето на сирени ръководители на локални и държавни институции, партийни организации, музеи, възпитаници и жители отдадоха респект към саможертвата на героите, отдали живота си за нашата независимост.

По – рано денем управлението на Областна администрация – Габрово почете патронния празник на Иновативно главно учебно заведение „ Христо Ботев “, което през днешния ден навършва 160 години от основаването си. „ През своето 160 – годишно битие учебното заведение в Габрово е дало на страната стотици участници в националноосвободителните битки. Много ученици на учебното заведение вземат участие във войните за обединяване. Не са малко и изтъкнатите интелектуалци, създатели и дейци на изкуството, разнесли славата на България по целия свят, което това родно гнездо на образованието образова. “ – споделя шефа на учебното заведение Марияна Колева. С думи на признателност към управлението, преподавателите и учениците се обърна регионалният шеф Ралица Манолова, която по време на събитието откри паметна плоча в учебното заведение „ С Ботев в сърцето “, с цел да се запази подвига на героите и да остане той постоянно жив. За годишнината и реализирани резултати в образованието, както и за издигане престижа на област Габрово регионалният шеф връчи Почетната грамота „ Дързостта да бъдеш първи “ за 160 – годишнината на учебно заведение „ Христо Ботев “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР