С Тангра срещу вятъра е новата книга на капитан Николай

...
С Тангра срещу вятъра е новата книга на капитан Николай
Коментари Харесай

„Тангра“ срещу вятъра: Невероятното приключение на първия български околосветски мореплавател

„ С Тангра против вятъра ” е новата книга на капитан Николай Джамбазов, първият български околосветски мореплавател. В нея се споделя за околосветската обиколка на света през нос " Хорн " (1983-1985).
 
Допълнено и модифицирано издание, книгата сплотява предходните две на капитан Джамбазов, писани в края на 80-те и 90-те години, включени са и нови моменти.
 
След отвод на две български издателства да я издадат, „ С Тангра против вятъра ” излиза на книжния пазар с помощта на финансовото подпомагане на българското учебно заведение „ Христо Ботев “ във Вашингтон и неговите основатели Бойка Попова и Бойко Антонов – програмен управител в Библиотеката на Конгреса и шеф по административната част на учебното заведение.
 
Книгата ще се появи по книжарниците в понеделник. Тя е илюстрирана с доста фотоси, четиво е освен за хора, които обичат морето. В нея има доста човешки истини, тя възпитава, описа пред Дарик Бойко Антонов.
 С Тангра против вятъра е новата книга на капитан Николай Джамбазов
" Едно необикновено четиво, което разказва освен компликациите на капитана в морето, само че и компликациите в житейското море - той се е борил с неподходящи ветрове от страна на държавно управление, партии, недоброжелатели, доста други трудности ", уточни Антонов.-->
 
Той дефинира капитан Николай Джамбазов като един от най-достойните българи, чийто скъпи качества са непримиримост, воля и неизменност. " Който прочете книгата, ще види по какъв начин човек може да се изхрани с една кола праз и една кокошка, която понякога снася по някое яйце. Ще може да се убеди по какъв начин този човек, лишавайки се от всичко друго, съумява да реализира една фантазия ", сподели Бойко Антонов.
 
Той акцентира, че Николай Джамбазов е единственият българин, който е минал през нос " Хорн " и е обиколил света, въпреки че има доста хора, които претендират за такова достижение.
 
" В книгата има доста забавни фотоси и материали. Тя е необикновено четиво освен за моряци и хората, които обичат морето. В нея има доста човешки истини. Тя възпитава у младежите духа на постоянството, духа на нашите прародители, когато са идвали на тази земя, с цел да завладеят, да останат и пребъдат тук ", добави Бойко Антонов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР