С тананикане, подсвиркване или пеене вече ще можем да търсим

...
С тананикане, подсвиркване или пеене вече ще можем да търсим
Коментари Харесай

Изтананикай и намери: „Гугъл“ пусна търсачка за песните, които не знаем как се казват

С тананикане, свиркане или пеене към този момент ще можем да търсим в „ Google “ песента, която се е запечатала в мозъка ни, само че не знаем по какъв начин се споделя.

За достъп до търсачката единствено би трябвало да влезем в мобилното приложение на „ Google “ или „ Google Асистент “ и да натиснем новия бутон „ Търси ария “ („ Search a song “) и да изтананикаме каквото си спомняме от мелодията на парчето.

„ Google “ ще покаже резултати, които „ мисли “, че имат съвпадане и процентите възможност това да е песента, която търсим. В листата с вероятни съвпадения ще има и опцията за чуване на предложенията.

Опцията към този момент е налична на британски за операционната система iOS и на 20 езика за „ Андроид “. От търсачката се надяват да разширят опциите за търсене и на други езици в бъдеще, съгласно „ Дъ Върдж “.

Технологията, която „ Google “ употребява, е изкуствен интелект и машинно самообразование. Така компютърни модели трансформират звука в поредност от цифри, която показва мелодията на песента. Закодираното аудио по-късно може да бъде съпоставено с кодовете, отговарящи на към този момент съществуващи песни.

За да „ упражняват “ компютърните модели, от „ Google “ са употребявали разнообразни източници – пеене, свиркане и тананикане, както и студийни записи. За да усилят шанса всеки да може да откри песента, която търси, от компанията са изчистили записите от фактори, които не можем да възпроизведем, като инструменталите и качеството на вокалите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР