С такива системи от юни месец разполага Румъния.В опит да

...
С такива системи от юни месец разполага Румъния.В опит да
Коментари Харесай

CNN: Киев увещава САЩ да им дадат ракети ATACMS с 300 километра обхват

С такива системи от юни месец разполага Румъния.

В опит да преодолее съпротивата на администрацията на Джо Байдън да им достави по този начин мечтаните ракетни системи ATACMS, украинските управляващи оферират на Съединени американски щати „ цялостна и непрекъсната видимост на своя лист с планувани съветски цели “.

Това оповестява CNN, базирайки се на няколко държавни чиновници, осведомени с договарянията. Забележителната бистрота дава на Щатите право на несъгласие върху украинските набези против Русия и има за цел да убеди администрацията, че даването на сериозно значимите оръжия няма да докара до удари на съветска територия. Защото това, както се притесняват Съединени американски щати, би довело до ескалация на войната и непосредствено замесване в спор с съветския президент Владимир Путин, съобщи Актуално.

Преди седмица държавният секретар Антъни Блинкен публично призна, че с Киев се водят полемики за доставка на мощните тактически ракетни системи ATACMS. С тях системите за залпов огън HIMARS могат да стрелят в обсег до 300 км – близо 4 пъти повече от хипотетичния оптимален обсег на HIMARS на фронта в Украйна при настоящия вид на боеприпаси и муниции, обществено разгласен от Вашингтон. Въпреки че предлагането на Украйна към този момент е било отправено към администрацията на Байдън, тя към момента не е одобрила новите оръжия с огромен обхват на деяние ATACMS и твърди, че Киев се оправя добре със системите HIMARS, с които разполага сега. Всъщност в сряда Съединени американски щати оповестиха изпращането на още 18 системи HIMARS за Украйна, с което общият им брой на фронта ще надвиши 30.

В администрацията на Байдън също по този начин има опасения, че даването на оръжия с по-голям обхват на деяние би пресякло алената линия в очите на Москва. Така Русия би заключила, че Съединени американски щати стават " директна страна в спора ", предава CNN. Тази алена линия обаче става все по-неясна след анексирането на четирите украински територии от страна на Русия. Съединени американски щати обявиха, че ще поддържат потреблението на западни оръжия в тези зони, даже в случай че Кремъл към този момент ги счита за част от формалната си територия. От Москва потвърдиха, че това би се тълкувало като удар по териториалната целокупност на Руската федерация. " Описахме тъкмо какви съответни цели би трябвало да поразим на наша територия, които не могат да бъдат достигнати с това, което имаме в този момент ", е декларирал почитан украински чиновник. " Категориите с цели са ясни и не се трансформират ". Сред тях ще бъдат по-отдалечените съветски логистични линии, Противовъздушна отбрана и бази, както и хранилища за муниции в източната и южната част на Украйна, в това число Крим. Новите ракети също по този начин ще разрешат на Украйна да нанася удари по-дълбоко в окупирания от Русия през 2014 година Крим, с цел да се прицели в точките на изстрелване на иранските дронове, които Москва употребява. В момента Киев не може да направи това, съгласно американски източник, осведомен с настояванията на украинците.

Висш чиновник от Киев е декларирал, че щом украинските сили не са поразявали надълбоко в съветската територия с HIMARS, няма да го вършат и с ATACMS.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР