С щафетното бягане на 4х100 метра тази вечер ще настъпи

...
С щафетното бягане на 4х100 метра тази вечер ще настъпи
Коментари Харесай

Денят, в който легендарният Юсейн Болт ще окачи шпайковете

С щафетното тичане на 4х100 метра довечера ще настъпи на една паметната епоха за леката атлетика - ерата на Юсейн Болт. Това ще е последното съревнование в именитата кариерата на ямайския спринтьор, който ще окачи шпайковете след пет ремонти на международни върхове и 13 самостоятелни трофеи от олимпийски игри и международни шампионати.

Болт изненадващо беше детрониран от Джъстин Гатлин на 100 метра в последния си независим старт. Днес обаче той и сънародниците му ще опитат да продължат тоталната си доминация в щафетата на късия спринт. Ямайка няма загуба на 4х100 метра от международното в Осака през 2007 година

Оттогава спринтьорите от карибската страна завоюваха три олимпийски трофеи (тази от Пекин 2008 след това беше отнета поради позитивна допинг проба на Неста Картър), както и четири следващи златни медала от международни шампионати.

Ако победи през днешния ден, Ямайка ще влезе в историята като първата страна с пет международни трофеи на 4х100 метра. В момента Болт и компания разделят първото място с щафетата на Съединени американски щати, водена от Карл Люис, която печели четири златни медала сред 1983 и 1993 година

How Usain Bolt's top speed compares to Michael Phelps, a cheetah, and more pic.twitter.com/slOhPwxeqU
— Business Insider (@businessinsider) 12 август 2017 година

Болт пък ще преследва своя 12-и златен орден и рекордно 15-о отличие от международни шампионати.

30-годишният спринтьор е безспорен рекордьор по брой международни трофеи и разделя първото място по сбор оценки със сънародничката си Мерлин Оти (3 златни, 4 сребърни, 7 бронзови).

Световният рекордьор на 100 и 200 метра реши да бяга още в сериите на 4х100. Те стартират в 12.55 часа българско време.

В конкуренцията се включват 18 тима, разграничени в две серии. Първите три от всяка плюс двете щафети с най-хубави " губещи " време ще се класират за финала, който започва в 23.50 часа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР