С Шабан Шаулич прекарвали много време в кръчмата, чак до

...
С Шабан Шаулич прекарвали много време в кръчмата, чак до
Коментари Харесай

С любов към чашката: Сръбска фолк легенда купи механа, за да има къде да пие

С Шабан Шаулич прекарвали доста време в кръчмата, чак до зори

Популярният сръбски артист Харис Джинович си купил кръчма, с цел да има къде да пие. Това споделя самият той в изявление за сръбска медия.

„ Сервитьорите ме гониха към 12 часа и ми споделиха: " Не повече ". Едва тогава започвах да пия, а по това време нямаше къде да отида. Тая механа проработи някак. Тя работеше много доходоносно, до момента в който не започнах да споделям: " Тази маса няма да заплати ", " Не ги таксувай на тези ". И по този начин заведението банкрутира. Беше рокерски интервал “, споделя Джинович.



Певецът споделя, че през множеството време излизал на алено, тъй като постоянно гощавал посетители. Затова и решил да се откаже от ресторантьорството. Харис споделя, че имал сътрудници, с които постоянно сядал да изпие повече от една чащка. Най-дълги срещи на по чашка имал с починалия крал на сръбската музика Шабан Шаулич. „ Прекарвахме доста време в кръчмата дружно, до ранните зори. На бара постоянно има компания, само че я няма, когато викаш някой да ти мие прозорците. Там имат слаб отговор ”, разяснява с усмивка изпълнителя на „ Mustuluk ”.

Джинович е безапелационен, че в никакъв случай не е правил и няма да направи компромис в музикално отношение.

„ Публиката е в крайник с времето, само че се връща към някои остарели песни и неща. Мисля, че хората харесват тези части от 30-те години. Таверните се завръщат. Обичам кръчмата, там съм почнал. Ето ме отново в кръчмата, животът е циклична промяна в кръг ”, споделя артистът. Харис е огромен почитател на акордеона. Може и да свири на него, написа Телеграф.

„ За страдание рядко ми остава време да го играя. Бих желал да го играя повече, само че не знам за какво не го върша, когато имам малко свободно време. Музиката и акордеонът са ми обич от ранна младост до в този момент ”, добавя звездата на сръбската музика и добавя, че децата му не са наследили гения му. Синът му се е отдал на баскетбола.

„ Има доктрина, че всеки е надарен в нещо, само че би трябвало да разберете какво. Бих желал да имат гений и да го следват и развиват ”, заключава Джинович.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР