С руския президент Владимир Путин винаги говорим искрено и открито

...
С руския президент Владимир Путин винаги говорим искрено и открито
Коментари Харесай

Вучич: Путин винаги е до Сърбия

С съветския президент Владимир Путин постоянно приказваме откровено и намерено по всички тематики. Винаги, когато е належащо, Путин застава до Сърбия. Сърбия е правилен и предвидим сътрудник и това не продължава един ден.

Това сподели сръбският президент Александър Вучич в изявление за държавната телевизия РТС в края на визитата си в Москва.

" Благодаря на Путин за честа, която той даде на сръбската делегация и Сърбия като страна да бъде измежду главните посетители на парада във връзка успеха над фашизма. Това потвърди, че с изключение на нашето общо минало, ние ще имаме и доста общи неща в бъдеще. С Путин говорихме доста, доста дълго за Косово. Анализирахме всички документи на Организация на обединените нации, държанието на интернационалните фактори на първо място по този въпрос. Очаквам го в Сърбия през месец октомври или ноември ", сподели още Вучич.

" Всички знаят и тук и в Европа, че Сърбия е на европейския път, само че когато Сърбия каже, че няма да вкарва наказания против Русия, това значи, че Сърбия няма да ползва наказания против Руската федерация. Когато споделя, че ще остане военно неутрална и че няма да влиза в НАТО, това значи, че Сърбия тъкмо по този начин ще се държи ", акцентира сръбският държавен глава.

" Всеки път когато сме имали проблем с Косово, с дивашките набези на албанците на север, в това число и пребиването на Марко Джурич, без значение от обстоятелството, че Путин бе в ужасна обстановка - привършване на изборите, пожар в МОЛ със починали деца, той в границите на 24 часа се обади и разговаряхме за всичко. Винаги и във всеки миг може да се свържем с Путин. Когато е нужно Путин е до Сърбия и аз персонално съм му доста, доста признателен ", сподели още Александър Вучич. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР