„С Румен Радев имаме съвпадение по три основни теми -

...
„С Румен Радев имаме съвпадение по три основни теми -
Коментари Харесай

Макрон: Искам България да участва пълноценно в създаването на нова Европа

„ С Румен Радев имаме съвпадане по три съществени тематики - командироване на служащи, защита и миграция ". Това сподели президентът на Франция Еманюел Макрон по време на конференцията след срещата му с българския държавен глава Румен Радев в двореца „ Евксиноград " във Варна, съобщи „ Фокус ".

„ Искам да ви кажа какъв брой съм благополучен да бъда през днешния ден тук и да удостоверявам другарството, което съществува сред двете страни. Преди 10 години последно е бил френски президент в България. Това посещаване ще да даде опция да засвидетелстваме жизнеността на нашата връзка. Отношенията ни в региона на промишлеността, защитата, цифровизацията се задълбочават. Ние сме тук, с цел да насърчим това развиване. Нашето двустранно съдействие почива на положителните взаимоотношения, които съществуват сред нашите администрации, специалисти, които приготвят председателство ", съобщи Макрон.

По думите му тези връзки почиват на рамката, която слага Европейския съюз.

„ Споменахме тематики, които са в кратковременен проект и в случай че работим дружно, можем да реализираме прогрес и да вървим към една закриляща Европа. Имаме съвпадане на мненията по три съществени тематики - промяната на директивата за командироването на служащи и чиновници. Благодаря, че ясно се обявихте против обществения и данъчния дъмпинг ", добави френският президент.

„ Благодаря ви за тези ясни думи във връзка със обществена Европа. Втората тематика е обвързвана с защитата. Имаме воля да работим съответно по отношение на приобщаващото съдействие. Много говорихме по тематиката защитата на Европа. Време е към този момент да предприемем дейности.

Третата тематика, по която има същинско единодушие е обвързвана с миграцията и със усилването на контрола. В две връзки би трябвало да разгледаме тази тематика. От една страна следва разглеждане на европейската наредба, обвързвана с тези тематики ", уточни Макрон.

„ След 2015 година се взе решение тя да бъде усъвършенствана в областите свързани с ръководство на границите, убежището и усилване на контрола. Вторият аспект е обвързван с присъединението на България към шенгенското пространство. Всички сме съгласни, че България е изпълнила напълно критериите. Моето предпочитание е да се преразгледат тези правила и България да взе участие в полемиката. Искам България да взе участие пълноценно в полемиките за преначертаването на нова Европа. ", сподели още френският президент.

„ Говорихме за идните тематики, които са свързани с реформирането на Европейски Съюз ", сподели Еманюел Макрон. Той съобщи, че в тази връзка предстоят многочислени френски начинания до края на тази година.

„ Имаме цялостно единодушие по това, че България би трябвало да взе участие в тези начинания ", разяснява френският държавен глава.

Той уточни, че с българския президент Румен Радев са разгледали вероятностите за присъединение на Западните Балкани в Европейски Съюз. Макрон съобщи, че споделя мнението на българския държавен глава по тази тематика.

„ Европейски Съюз има потребност да засилим интеграцията си. Има потребност от едно сърце на Европа, което да върви по-бързо. Трябва да определим пътна карата, по която да се работи за по постигането на тази цел ", разяснява президентът Макрон.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР