С РСМ имаме шанс да разрешим проблеми, които са съществували

...
С РСМ имаме шанс да разрешим проблеми, които са съществували
Коментари Харесай

Николай Милков: Нужно ни е да говорим с РСМ като държава с държава

С РСМ имаме късмет да разгадаем проблеми, които са съществували от десетилетия, само че не бяха третирани съществено. Сега тези проблеми не са решени, само че имаме механизъм, признат от българския парламент, става дума за френското предложение, признат е от Народното събрание РСМ и пред нас има необятно поле за продължение на работата за изчистване на противоречивите въпроси. Това съобщи служебният външен министър Николай Милков пред Българска национална телевизия.

Има изгледи за такова усъвършенстване, що се отнася за работата ни с държавното управление на РСМ, безпокойствие будят опитите на опозицията да употребяват за разнообразни цели настройките на част от популацията. Има сили, които със мощна опозиция издигат подправена алтернатива – европейско участие или идентичността на РСМ. Това не е по този начин, европейското участие е обвързвано с преоценка на предишното и редица пропагандни клишета. Всяка страна преди да влезе в Европейски Съюз би трябвало да се раздели с част от тези подправени парадигми в историческия развой, безапелационен е Милков. Този катарзис очевидно би трябвало да се изживее и там. Ще ми се в РСМ да се образува народен консенсус, не можем да разчитаме и приказваме единствено с една политическа партия, на нас ни е нужно да приказваме като страна с страна, акцентира Милков. Да не стане по този начин, че хората с българско съзнание в РСМ да изгубят вярата в институциите, които са призвани да пазят и техните права, сподели Милков.

Според него институциите там не би трябвало да бъдат употребявани за репресивни цели. Нуждаем се от доста обяснения от нашите македонски сътрудници. Аки има сигнали за нарушавания ние ще реагираме уместно. Следим обстановката с нараснало внимание и подаваме сигнали, че би трябвало да се въздържаме от практики в предишното, сподели Милков. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР