С ролята си в Осъдени души Вие се превърнахте в

...
С ролята си в Осъдени души Вие се превърнахте в
Коментари Харесай

Румен Радев: Ян Енглерт е верен приятел на България и блестящ творец

С ролята си в „ Осъдени души ” Вие се превърнахте в дипломат на нашата просвета. За България Вие оставате правилен другар и ослепителен създател.

С тези думи президентът Румен Радев се обърна към известния полски артист и държавник Ян Енглерт, който удостои с почетен плакет „ Св. св. Кирил и Методий ”, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Президентът означи, че световният свят ни провокира от ден на ден да търсим корените си. Радев не пропусна да показа своето задоволство от духовните и културни връзки, които имаме с Полша.

Проф. Ян Енглерт получи почетния плакет в символ на самопризнание за неговия важен принос към актуалното изкуство и популяризирането на българската просвета.

„ Това е най-високото отличие, което получавам в живота си. Има нещо доста вълнуващо в това, че го получавам не в страната, в която пребивавам и работя, а точно в България. Контактите сред нашите страни, изкуството, което развиваме съгласно мен има второстепенно значение на фона на същинското другарство сред хората от нашите нации ”, съобщи проф. Ян Енглерт.

По-рано през днешния ден проф. Ян Енглерт получи почетното звание „ Доктор хонорис идея ” на НАТФИЗ. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР