С родителите, които са осиновили деца разговаряме изобщо да не

...
С родителите, които са осиновили деца разговаряме изобщо да не
Коментари Харесай

Психолог: На осиновеното дете трябва да се разказва неговата история

С родителите, които са осиновили деца беседваме въобще да не бъде създавана загадка на осиновяването, изясни в предаването „ Тази заран “ психологът Величка Дошева – ръководител на „ Българската асоциация осиновени и осиновители “. Самата тя също е осиновител.

„ Независимо дали детето е живяло при приемни родители или е живяло в институция, напълно обикновено е да се вземе нещо от там, където е било преди да влезе в дома на родителите и да се споделя неговата история “, посъветва тя.
Снимка: btvnovinite.bg
„ В България сме с олекотена процедура по осиновяване, тя трае единствено три или четири месеца. В Швеция и Франция процедурите са надлежно една година и 9 месеца, в които претендент осиновителите се изследват “, уточни Величка Дошева.

Според нея, с цел да се усили броят на осиновяванията и да се понижи този на хората, които ги приключват, най-важно е да има промени в Семейния кодекс и прословутия член 105. „ Това лимитира правото на всеки, който е осиновен да знае своя генезис и от къде е тръгнал “, счита ръководителят на „ Българската асоциация осиновени и осиновители “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР