С ритуално речно кръщение на 30 ученици от цар Нептун,

...
С ритуално речно кръщение на 30 ученици от цар Нептун,
Коментари Харесай

Ученици получиха речно кръщение в Международния ден на река Дунав

С ритуално речно кръщение на 30 възпитаници от цар Нептун, виенски валс, дунавско хоро, спортни и занимателни игри и балет, ломчани честваха Международния ден на река Дунав, 29 юни. Празникът на брега на реката е проведен от Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура “ (ДППИ) и oбщина Лом.
Преди да получат своето речно кръщение, девойките и момчетата от тимовете „ Дунав “ и „ Лом “, потвърдиха своите умения в спортно-забавните игри „ премерване равнището на река Дунав “, „ улов на златната рибка “, „ водно избавяне “, „ изтегляне на въже във вода “ и „ воденбол “.
За церемонията по речно кръщение цар Нептуп, съпроводен от русалки, „ изплува “ от дълбините на реката и след обред връчи кръщелните свидетелства с нови имена на риби в закачлив жанр на 30-те девойки и момчета. Те са от Семеен кодекс „ Летящо перо “ към СУ „ Димитър Маринов “, Семеен кодекс „ Бадминтон “ към ПГСС „ Дунавска земя “ – Ковачица и Общинския клуб „ Екология и запазване на околната среда “.
Младите еколози пък демонстрираха образно посредством разделно сметосъбиране по какъв начин да опазим реката и крайбрежието чисти и насочиха обръщение всички да поставят грижи за запазване на флората и фауната на най-дългата река на територията на Европейския съюз.
„ Дунав е нашата орис. Лом и в миналато, и в този момент, е неразривно обвързван с огромната река, тя е нашата вяра за по-доброто ни бъдеще с цел да може нашият град, както и всички български крайдуновски градове, да се развиват и възвърнат славата си. “ – сподели кметът Пенка Пенкова. Поздравление към ломчани насочи генералният шеф на ДППИ Ангел Забуртов, който разгласи, че следва честванане на 180 години от основаването на ломското пристанище. Гости на тържеството бяха и Росен Борисов - шеф на клон-териториално отделение Лом на ДППИ и капитан Тони Тодоров - шеф на „ Речен контрол – Лом” към Изпълнителна организация „ Морска администрация “. Официалните посетители връчиха купи и грамоти на участниците в празника.
За положителното въодушевление се погрижиха и певицата Калиопа, балетният състав към НЧ „ Постоянство 1856 “ и детският танцов състав „ Хорце “ към НЧ „ 23 септември 1960 “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР