С ритуали в различни военни формирования в страната, бе отбелязана

...
С ритуали в различни военни формирования в страната, бе отбелязана
Коментари Харесай

С военни ритуали почетоха паметта на загиналите рейнджъри от Кербала

С ритуали в разнообразни военни формирования в страната, бе маркирана 16-ата годишнина от нападението на база „ Индия “ в град Кербала и беше почетена паметта на българските военнослужещи, починали в Ирак, оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата.
 Министерство на защитата
В град Карлово пред Паметника на починалите в битката против международния тероризъм се състоя боен ритуал-панихида. Венци и цветя бяха поднесени от името на министъра на защитата, началника на защитата, командира на Сухопътните войски, командира на 61-а механизирана бригада, кмета на Община Карлово, сътрудници, другари и близки.

„ Ние загубихме приятели от нашето семейство, фамилията на българската армия. Но всеки един, който живее в нашите сърца, в никакъв случай няма да бъде загубен, зарязан или пропуснат. Ние помним петимата, дали живота си в този ден, помним и осемте, дали живота си след тях. Те извършиха дълга си и съблюдаваха клетвата си! Поклон! “, сподели командирът на 61-а механизирана бригада бригаден военачалник Деян Дешков.
 Министерство на отбраната-->
В региона на бригадата в памет на починалите се организира военно-приложно съревнование „ Индия “ 2019, в което участваха военнослужещи и цивилни жители.

Панихида за военнослужещите от състава на 5-а Шипченска механизирана бригада, починали в Ирак, бе отслужена в Плевен. С обред пред паметната плоча в региона на военно формирование 22 160 - Плевен беше почетена паметта на офицерските претенденти Иван Инджов, Свилен Киров, Гърди Гърдев и Димитър Димитров.

Свещенослужители от Плевенската епархия отслужиха молебен в памет на всички починали при осъществяване на воинския си дълг и в спокойно време. На нея участва и о.з. бригаден военачалник Валентин Буров - последният пълководец на 5-а Шипченска механизирана бригада.

В Казанлък военнослужещи от военното формирование 22 180 уважиха паметта на офицерски претендент Иван Инджов с почетен часовой и поднасяне на цветя на гроба му.

Военнослужещи от 68-а бригада „ Специални сили “ вземат участие през днешния ден и на следващия ден в панихидите в памет на офицерски претендент Антон Петров и старши лейтенант Николай Саръев, които ще се състоят в родните им места Русе и Крумовград.

В интервенцията за стабилизиране и възобновяване на Ирак България загуби 13 военнослужещи - майор Георги Качорин (загинал на 27 декември 2003 г.), старши лейтенант Николай Саръев (загинал на 28 декември 2003 г.), офицерските претенденти Иван Инджов (загинал на 27 декември 2003 г.), Антон Петров (загинал на 27 декември 2003 г.), Свилен Киров (загинал на 27 декември 2003 г.), Димитър Димитров (загинал на 23 април 2004 г.), Владимир Пашов (загинал на 24 октомври 2004 г.), Гърди Гърдев (загинал на 4 март 2005 г.), Преслав Стоянов (загинал на 3 май 2005 г.), Валентин Донев (загинал на 3 май 2005 г.), Марин Милев (загинал на 21 юни 2005 г.), Цветан Камов (загинал на 14 юни 2005 г.) и Паун Георгиев (загинал на 14 юни 2005 г.).

Остава жив споменът за починалите български военнослужещи. Те са вечно в редиците на Българската войска.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР