С ритуален водосвет, в присъствието на Румен Димитров - зам.-министър

...
С ритуален водосвет, в присъствието на Румен Димитров - зам.-министър
Коментари Харесай

В Сандански откриха обновената сграда на Дома на културата

С обреден водосвет, в наличието на Румен Димитров - зам.-министър на културата, националният представител Атанас Стоянов, Катя Василева - специалист от Министерство на регионалното развитие, общински съветници, самодейни сформира, художници и създатели бе публично открита обновената по европейски план постройка на Дома на културата, оповестяват от общината.

Кметът на община Сандански Кирил Котев акцентира значимостта и нуждата от една светла, просторна, актуализирана и приветлива постройка, която е домът на културните прояви в община Сандански, с които е кондензиран културния календар на общината.



Зам.-министър Румен Димитров добави, че за град като Сандански, посещаван от доста туристи е извънредно значимо Домът на културата да е съвременен и отговарящ на все по-големите потребности на публиката, туристите и локалните.



С осъществяването на плана ”Подобряване на енергийната успеваемост на постройката на Дома на културата в град Сандански” по Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014-2020 “ постройката на Дома на културата е градивно укрепена, постави се външна изолираност и се ремонтира напълно покрива. Всички пространства в постройката имат отоплителна и охладителна система. Прозорците на фоайето на втория етаж бяха понижени за пространствата да бъдат превърнати в изложбени зали. Фасадните мраморни пана бяха сменени с гранит, а цветово Домът на културата закупи нов, пресен, съвременен в светли гами тип.



Мястото, което от своето изграждане през 1979 година е било единствено отчасти ремонтирано, след осъществяване на плана, се трансформира в привлекателен културен център, както за посетителите на всички събития, читателите на Библиотеката към НЧ „ Отец Паисий-1919 “ и всички групи и сформира, които правят своите подготовки в Дома на културата.





Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР