С ритуал по поднасяне на венци и цветя ще започне

...
С ритуал по поднасяне на венци и цветя ще започне
Коментари Харесай

Денят на Европа в Шумен

С обред по поднасяне на венци и цветя ще стартира отбелязването на Деня на Европа в Шумен.

От 10.00 часа на 9 май на площад „ Кристал “ пред паметника на починалите във войните шуменци представители на локалната власт и регионалната администрация, просветни, цивилен и политически организации, ветерани от войните и жители ще почетат паметта на починалите във Втората международна война. Организатори на честването са Община Шумен и Командването на военния гарнизон в града.

В 10.30 часа от площад „ България “ ще стартира обичайна лекоатлетическа щафета „ Европа “, в която ще се включат възпитаници от 5 до 11 клас в три възрастови групи. Трасето на спортната демонстрация е по южното платно на бул. „ Славянски “, като стартът е от пешеходната пътека до Паметника на руската войска, а финалът – до Република България „ Стилиян Чилингиров “. Награждаването на спечелилите в щафетата ще бъде на площад „ Кристал “ от 11.00 часа.

Фотоизложбата „ Европа на младите “, проведена от Европа Директно – Шумен и Шуменския университет „ Еп. К. Преславски “, ще бъде открита от 16.00 часа в изложба „ Университетска “, корпус 2 на висшето учебно заведение.

Гости от побратимения маджарски град Дебрецен и Унгарския културен институт – Лист ще показват от 17.00 часа светлинна апаратура, готова особено за празника на Шумен – 11 май. Тя може да бъде следена по пешеходната зона на бул. „ Славянски “ в региона на паметника на Лайош Кошут по фасадата на постройката над книжарница „ Хеликон “. По-рано денем в Шумен ще дойде и зам.-кметът по просвета на община Дебрецен Ищван Пушкаш. Заедно с уредниците на инсталацията той ще участва на празничния концерт във връзка Деня на Европа с присъединяване на ГДО „ Михаил Биков “ и смесения хор „ Проф. Венета Вичева “ с корепетитор Жанета Кацарова и диригент доктор Христо Атанасов. В музикалното събитие под мотото Нощ на европейската и международната музика ще вземат участие още възпитаници от ЦПЛР-ОДК „ Анастас Стоянов “, класът по пеене на Ива Георгиева и детската вокална група „ Мики Маус “ с началник Айля Прашко. Концертът ще стартира в 20.00 часа в зала „ Арена Шумен “.

От общинската администрация осведомят жителите, че по отношение на ритуала по поднасяне на венци и цветя пред паметника на площад „ Кристал “ и осъществяване на лекоатлетическата щафетата на 9 май (понеделник) ще бъде спряно автомобилното придвижване по бул. „ Славянски “ от площад „ България “ до ул. „ Адам Мицкевич “ за времето от 8.30 до 12.00 часа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР