С ритуал-панихида в Карлово бе отдадена почит пред героизма на

...
С ритуал-панихида в Карлово бе отдадена почит пред героизма на
Коментари Харесай

Поклон пред загиналите 13 български военни в Кербала

С ритуал-панихида в Карлово бе отдадена респект пред героизма на 13-те български военнослужещи, починали при осъществяване на служебния си дълг в интервенции на многонационалните сили в Ирак, пред Паметника на починалите в битката против международния тероризъм.

 Навършват се 17 години от атентата против българската база в Кербала Виж още

Преди 17 години, на 27 декември 2003-та цистерна пробива загражденията на база " Индия " в иракския град Кербала, където е щабът на българския батальон. Цистерната се взривява наоколо до оградата. Кървавият атентат лишава живота на майор Георги Качорин, старши лейтенант Николай Саръев и офицерски претенденти Антон Петров, Иван Инджов и Свилен Киров.

България се включва в интервенцията в Ирак от 22 август 2003-та до края на 2008 година с 11 контингента. 13 са жертвите, които страната ни дава в хода на интервенцията.

" В деня на първия християнски страдалец - Свети Стефан, дано пред Паметника на починалите в битката против международния тероризъм сведем глави в символ на респект и поклонение пред паметта на починалите в Ирак тринайсет български военнослужещи. Поклон пред военнослужещите, посветили себе си и отдали своя живот в работа на мира! ", сподели заместник-кметът на Карлово Антон Минев.

 Снимки: Община Карлово

Да бъде светла паметта на починалите българи и да се помни техният образец, прикани бригаден военачалник Деян Дешков - пълководец на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Панихида отслужи архиерейският наместник на Карловската духовна околия отец Марко Тодоров.

 Снимки: Община Карлово

Венци и цветя пред паметника бяха положени от името на държавни институции, кмета на Карлово, командира на 61-ва Стрямска бригада, родственици и другари на починалите.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР