С риск за живота си,, лидерът на ОЗБГ, Стефан Петров,

...
С риск за живота си,, лидерът на ОЗБГ, Стефан Петров,
Коментари Харесай

Стефан Петров от ОЗБГ залови мигранти в езеро Вая

С риск за живота си,, водачът на ОЗБГ, Стефан Петров, по-известен с прякора си Машината, съумя да избави от измръзване и удавяне група мигранти и сполучливо да ги съобщи на чиновниците на полицията.

Случката се разиграва тази заран, Машината, дружно с сътрудника си от ИАРА Деспин Маринов са на инспекции, когато по сигнал от централата ги изпращат в региона на стадион „ Черноморец “ в Бургас.

Служители на полицията са потърсили помощ от Агенцията по риболовство, за откриването и залавянето на група мигранти, които с автомобил, ръководен евентуално от каналджия, са съумели да избягат. След гонка с полицейския патрул, част от незаконните бежанци са съумели да избягат в региона на езерото Вая край стадиона.

„ В тази част има доста тръстики и кал. Полицията работи доста съответно, тъй като незабавно е отделила региона, вместо да рискува да тръгне след тях. Те желаеха ние да влезем и да пресрещнем бегълците с лодка. Времето обаче беше малко и с сътрудника ми Деспин взехме решение, че е по-надеждно, в случай че вляза с гумен гащеризон непосредствено в блатистата част. След два несполучливи опита да ги намеря, полицейското куче към този момент беше надушило следите им. За него, а и за мен влизането беше рисково, поради острите начупени тръстики “, споделя Стефан Петров.

Той влиза самичък и макар, че безусловно потъва в тинята и водата, съумява да открие скритите в блатата петима души. Разчита, че при риск, сътрудника му ще успее да го измъкне с лодка.

„ Мигрантите бяха в най-отдалечената и заблатена част. Бяха доста изплашени и премръзнали. За благополучие, знаеха британски и след много увещание от моя страна се престрашиха да тръгнат пред мен и да ги изведа безвредно на брега и за ги предам на служителите на реда. Дадохме им храна и вода. Най-важното е, че всичко мина без да се стигне до произшествия “, описа още Стефан Петров и благодари на служителите на реда за професионалното и съответно отношение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР