С резултат 6-6-3 в трите манша и прекрасно каране през

...
С резултат 6-6-3 в трите манша и прекрасно каране през
Коментари Харесай

Теодор Кабакчиев с престижно пето място на световния шампионат по супер ендуро

С резултат 6-6-3 в трите манша и прелестно каране през цялата вечер, Теодор Кабакчиев приключи на влиятелното пето място в общото на класиране на клас Джуниър (състезатели до 23 години) на третия кръг от международния шампионат по супер ендуро. Той се организира късно нощес в изпълнената до краен лимит 12-хилядна зала " Каха Магика " в испанската столица Мадрид. Това е най-хубавото показване на българския водач от началото на шампионата през тази година.

В първия спортен манш от 6 минути плюс една обиколка Кабакчиев се озова на девета позиция в края на първия тур, само че последователно си проправи път напред и в четвъртия към този момент беше 4-и. В последните две обиколки обаче отстъпи две позиции и приключи шести. По друг метод се развиха нещата за Тедо във Финал Б, в който водачите започват по противоположен ред - тези с най-хубавите времена от втора редица. Той беше 9-и след първите два тура, 8-ми в третия, четвъртия в петия, след което изпревари двама съперници за шестото място, което резервира до края. Третият спортен манш беше и най-силният за българина през този сезон. Той започва трети и до финала не даде тази позиция, като опита да нападна и второто място на германеца Леон Хенчел (Husqvarna).

" Доволен съм от представянето си, карах плътно и успявах да наваксам грешките, които допусках. Времето в Испания е ужасно - слънчево и топло, прекарах двата дни преди надпреварата в тренировки, без да почивам. По принцип деня преди съревнование се прекарва наложително безгрижно. Но аз имах потребност от него и реших, че е по-добре да вляза в темп и да не съм възобновен на 100%, в сравнение с да почивам. Макар и малко като време, считам, че това ми оказа помощ доста. Трасетата тук са неповторими, трудностите са идентични с тези от международното и пръстта е песъчлива глина, което значи, че сцеплението е положително! За надпреварата - на квалификациите дадох трето време. Това ми подсказа, че имам нужната експедитивност, единствено оставаше да я запазя за цялото съревнование. Първият и вторият манш стартирах в челото, само че " запушване " на първото каменно затруднение ме оставяше на задни позиции. Въпреки това, успявах да наваксам изгубеното време и финиширах шести и двата пъти. Третия манш потеглих трети, имаше битка в границите на 3 - 4 обиколки за второто място, като се разменяхме не веднъж. Дори по средата на надпреварата имаше контакт посред ни и за малко не изгубихме позициите си - блъснахме се след скок преди идващото затруднение. Той потегли преди мен и по този начин аз останах на трета позиция. В последна сметка резервирах позицията си до финала и приключих трети в третия, финален манш. Така със събрания актив от 33 точки (6-6-3) заех пето място в генералното класиране от надпреварата! ", съобщи Кабакчиев след финала.

Уилям Хор (Великобритания, Husqvarna) завоюва испанския кръг с 55 точки, а зад него останаха Давид Сиприан (Чехия, КТМ) с 44 и Леон Хенчел (Германия, Husqvarna) с 42.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР