С резолюцията страната ни се връща много назад, оценката на

...
С резолюцията страната ни се връща много назад, оценката на
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: С резолюцията България се връща много назад

С резолюцията страната ни се връща доста обратно, оценката на Екологичен потенциал е доста отрицателна. Това сподели някогашният министър на външните работи и евродепутат, член на АБВ, Ивайло Калфин за предаването " Неделя 150 " на БНР.

„ Аз не мисля, че тази резолюция желае ново право. Тя е доста остра към България и слага въпроси, които не се слагат дори и на страни-кандидатки в този цялостен размер. Аз персонално доста скърбя, че България е обект на сходна декларация. Но пък е и доста мъчно да се скрият процесите у нас. Съжалявам, че действителностите са такива, тъй като в случай че си мислим, че можем да скрием нещо, което се случва у нас, не е по този начин. Европейски Съюз няма мощни принадлежности, които да ни решат проблемите, както доста българи чакат. Но пък вижда всичко и може да даде добра оценка какво се случва в България. В случая тази оценка е доста отрицателна “, сподели Калфин, представен от " Фокус ".

„ В един парламент приема политически актове нормално. Показателно е, че огромните политически групи като се изключи Народната партия, в която членува ГЕРБ, поддържаха тази резолюция. Това значи, че тя не мина на косъм или с няколко гласа разлика. Това е мнението на институция за България и то значима европейска институция “, изясни още той.

Калфин добави, че не би неглижирал тази резолюция. „ Фактът, че има резолюция и че тя мина с доста безапелационно болшинство, демонстрира, че във всички съществени политически групи като се изключи ЕНП има доста ясно схващане, че в България има проблем “, сподели още той.

„ В България българските жители видяха, че това, което се случва тук, е очевидно. Няма по какъв начин да бъде заметено и да скрие. Това е на фона на предишния месец, когато ръководещите споделяха, че са най-любимите членове на европейските институции. Очевидно е, че не е по този начин и че ръководството в България има сериозен проблем външно-политически и то в границите на Европейски Съюз “, сподели Калфин.

Той добави, че следствията, които може да има от тази резолюция, са европейският парламент да смени тотално мнението си по Шенген и по механизма за правораздаване и вътрешни работи. „ Само преди няколко месеца той предложи да отпадне. Сега с тази резолюция би трябвало да се чете в противоположна посока. Очевидно, че развиването през последните месеци и години в България е трансформирало мнението на Екологичен потенциал “, изясни Калфин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР