С рев на мощни двигатели и много адреналин стартира 12-ото

...
С рев на мощни двигатели и много адреналин стартира 12-ото
Коментари Харесай

Певицата Мария и детронираната Мис България изненадаха всички!

С плач на мощни мотори и доста адреналин започва 12-ото издание на " Премиум рали София-Свети Влас “. Началната точка на ралито за супер коли обичайно е Марина Диневи в морския курорт, като даде обещаващ старт и на астрономическото лято. Яхтеният порт се трансформира в същинска сцена на героичен конфликт. Сред 45-те екзотични автомобила, които ще мерят конски сили в тазгодишната зрелищна конкуренция, се отличаваха редки модели.

Тази година в изпълненото с неотслабващ адреналин и страсти рали, се включиха две известни дами. Фолкдивата Мария ще мери конски сили с Ferrari 812 Superfast. Звездното присъединяване се добавя и от победителката в Мис България 2023 Елизабет Кравиц, която ще се бори за първото място с Mercedes-Benz G-Class G63.

Точно в 13,01 ч. пред очите на десетки почитатели, туристи и посетители на курортното градче, първият автомобил пое към 6-дневното премеждие по особено определен маршрут. Атрактивните возила с техните екипажи ще се движат от Свети Влас към Варна -  Букурещ – писта " МоторПарк “ Румъния - Сибиу - Трансфагарашан и Трансалпина.

На стартовата линия един след различен се подредиха няколко броя от редките Porsche 911 GT3 RS, Ferrari 812 Superfast, Rolls Royce, топ моделите на Audi, BMW и Mercedes-Benz с разнообразни модификации на моторите. Изключителната сбирка от супер мощни коли се добавя от забавни експонати на Lamborghini, Maserati, както и доста Porsche 992 Turbo S, които са се потвърдили в спортната част на ралито.

Съдийският екип се ръководи от професионалния рали играч Григор Григоров, петкратен първенец на България.

След старта от Свети Влас, участниците ще възпламенят гуми за мил, на който ще съберат първите си точки, нужни за крайното класиране в събитието.

На 21 юни на обяд пред ресторант " Happy Bar & Grill “ на Морска гара - Варна, всички поданици и посетители на черноморската ни столица, ще могат да чуят плач на мотори със стотици конски сили под капака и да се насладят на гледката на десетките мощни возила. Семейната верига заведения за хранене е извънреден сътрудник в Сезон 2024. 

В ранния следобяд участниците ще се насочат към Букурещ. По маршрута ще има особено обособено трасе в Община Белослав, на което навигаторите ще имат водеща роля в тестването " точна езда “.  След идването в Румъния всички тимове ги чака доста адреналин и опция да изпитат шофьорските си умения на писта " МоторПарк ".

На 23 юни 2024 година по обяд Премиум Рали София - Свети Влас се събира в сърцето на Букурещ пред InterContinental Athenee Palace. Небезизвестният " хот спот “ е събирателен пункт за всички суперкар събития в Букурещ. Организаторите загатват за появяването на международно известни лица – кои са те, може да видите на място или да следите в обществените мрежи на ралито

Последната спирка от маршрута на ралито е град Сибиу. Точно там участниците ще изпитат умеенето за шофиране по планински терен. Очакват ги световноизвестните проходи Трансфагарашан и Трансалпина. За първи път в историята за издание със суперколи, проходът Трансфагарашан ще бъде затворен единствено за участниците в  Премиум Рали София - Свети Влас. 

Тази година Премиум рали поддържа идеята на 22-годишния Георги Маринов от Пловдив, който след контузия на гръбначния мозък е прикрепен в инвалидна количка. Предстои му интервенция в Тайланд, след която лекарите дават 85% късмет за изцяло възобновяване. Всеки, който има предпочитание да помогне за акцията " Подкрепи Георги за триумфа “, може да го направи на следната сметка:

IBAN: BG36 BPBI 7942 4055 9360 01

Титуляр: Иван Маринов Маринов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР