С рецитал на леви поети в къщата на “Иван Черноземски

...
С рецитал на леви поети в къщата на “Иван Черноземски
Коментари Харесай

Рецитал на леви поети в Пловдив

С рецитал на леви поети в къщата на “Иван Черноземски ” в Стария град пловдивските социалисти означиха 24 май. Събитието мина под егидата на претендента за депутат доктор Катя Стоилова. За втора поредна година Българска социалистическа партия събира интелектуалци, културни дейци, преподаватели, учители, поети и художници, с цел да отбележат дружно Деня на славянската книжовност и българската писменост.
Срещата мина с рецитал на известни поети, измежду които Светла Караянев, Елена Диварова, Евгения Тагарева, Катя Белчева, Иван Странджев, Тильо Тилев, Ивайло Кючуков. Стихове прочетоха и  поетичното семейство Асен и Галя Димитрови.
Всеки участник получи по една алена роза от лидера на листата на " Българска социалистическа партия за България " за 16 МИР Иван Петков. Той акцентира, че хората в културата и образованието са актуалните носители на огъня на същинската памет и история на нацията ни, която в последните години мнозина се пробват да пренапишат. Затова, съгласно него, поколенията би трябвало да четат български създатели и да се гордеят с тях.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР