С ресурс от близо 2 062 000 лева ще бъде

...
С ресурс от близо 2 062 000 лева ще бъде
Коментари Харесай

С над 2 милиона лева ще бъде укрепен брегът край Шабла

С запас от близо 2 062 000 лв. ще бъде укрепен брегът по част от крайбрежната линия на Шабла, оповестяват от общината за обезпечените средства от Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/.

По-голямата част от инвестицията - към 1 892 000 лв., ще бъде вложена в брегоукрепване в региона на къмпинг "Добруджа ". Заради собствеността на територията, в която ще се построяват брегоукрепителни уреди, Министерство на регионалното развитие ще изготви съглашение с община Шабла, показват от общинската администрация.

Преди това ще бъде направена смяна в кадастралната карта и кадастралните регистри на Шабла, като ще бъдат формирани актове за държавна благосъстоятелност. Ще бъдат подхванати и други дейности по Закона за устройство на територията, с цел да придобие община Шабла права на възложител по плана за брегоукрепването.

Останалата част от финансирането е за подсилване на брега в региона на село Крапец. Трансферната сума от 170 000 лв. се дава от Министерство на регионалното развитие, с цел да приготви общината капиталов план за строителните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР