С решението за новите конституционни съдии нарушиха Конституцията. Ние ще

...
С решението за новите конституционни съдии нарушиха Конституцията. Ние ще
Коментари Харесай

Нинова за новите конституционни съдии: Политически кандидатури, които ще пазят гърбовете на Борисов, Иванов и Петков

С решението за новите конституционни съдии нарушиха Конституцията. Ние ще го апелираме за противоконституционност. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя изясни, че съгласно решение на Конституционния съд, в случай че мандатът е 9 години, само че 2 години е стоял непопълнен с квота, определените би трябвало да довършат за 7 години този мандат.

" Въпреки това, ръководещите одобриха цялостен мандат от 9 години. Десислава Атанасова не би трябвало да взе участие във вземането на решение в Конституционен съд по жалбата на Българска социалистическа партия, тъй като е страна в решението в Народното събрание ", уточни пред бТВ тя.

Нинова дефинира професионалните качества на новоизбраните съдии като незадоволителни за постовете, на които са изпратени, като ги дефинира като политически кандидатури, които, вместо да пазят Конституцията, ще пазят гърбовете на Борисов, Иванов и Петков.

" Бих споделила на президента Радев да не отива на клетвата в Конституционния съд. Ако в действителност държи на това, че и смяната в Конституцията, и избора на конституционни съдии не е както би трябвало, дано да го покаже с дейности. Това ще провокира нова процедура, имаме подобен опит от предходния път ", сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

Корнелия Нинова разяснява думите на Бойко Борисов, че " е отчаян от дебата " и " в зала би трябвало да се вършат политики, а не хората да се вършат на бабаити ": " Прав е, само че постоянно с държанието си е правил противоположното. Какъв спор направиха ГЕРБ за избора на конституционни съдии? Нито едно изявление в поддръжка на Десислава Атанасова. Същото беше и в разногласието за Конституцията – Христо Иванов изнесе целия спор с Българска социалистическа партия, от ГЕРБ нито дума. Борисов стои в профил и гледа " сеир ". А бабаитът беше Делян Пеевски, той раздаваше " инструкции " в зала – марш, млъквай, слизай, излизай, влизай. Опита се и на мен да ми го каже, несъмнено, споделих му, че с мен не по този начин. Повярва си, че той е стопанин на Народното събрание и представител на държавното управление. Но не е отговорен този, който яде баницата, а този, който му я дава – ПП-ДБ и ГЕРБ. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР