„С решението от местния референдум за добив на газ в

...
„С решението от местния референдум за добив на газ в
Коментари Харесай

Красимир Янков към министър Димов: С решението от местния референдум за добив на газ в Генерал Тошево трябва да се съобразят всички

„ С решението от локалния референдум за рандеман на газ в Генерал Тошево би трябвало да се съобразят всички ". С тези думи се обърна националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Красимир Янков към министъра на околната среда и водите Нено Димов. Той акцентира, че против концепцията за рандеман на газ, поради желанието на вложител в община Генерал Тошево, са събрани над 2000 подписа и са извършени митинги. Социалистът напомни, че преди няколко години при деклариран сходен интерес, само че за рандеман на шистов газ, в резултат на митинги в страната и района, се стигна до налагане на мораториум с решение на Народно събрание.

„ В тази връзка каква е позицията на Министерство на околната среда и водите по повод добива на природен газ за съответното капиталово желание, има ли направена оценка на въздействието върху околната среда, какъв е определеният способ за рандеман на природен газ? ", попита той.

Красимир Янков акцентира, че напрежението измежду хората е извънредно огромно и от отговора на министъра те ще образуват осведомено отношение към това капиталово желание. „ Живеещите в тези 18 села в община Генерал Тошево са може би по-информирани от всички, защото за заинтригувани. Основните терзания са, че земята е земеделска, обработваема. Ако Вие не можете да ги убедите и да успокоите това напрежение, подготвени ли сте да застанете зад хората? ", попита Янков. По думите му, в случай че те не са уверени във всички обстоятелства, които министър Димов дава за безвредния рандеман на газ, ще са срещу добива на газ в района.

Според Янков е обикновено страната, изпълнителната власт и Народното събрание да отговорят на публичните упования и да се приключи изследването и добиването на газ. „ В този смисъл кметът на община Генерал Тошево предложи на Общинския съвет провеждането на локален референдум. Решението е взето - на 17.12.2017г. ще се организира допитването и с негово решение би трябвало да се съобразят всички ", заключи Красимир Янков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР