С решение № 440, към дело 373 от 2022 г.,

...
С решение № 440, към дело 373 от 2022 г.,
Коментари Харесай

След оспорване от областния управител на решение на ОБС Благоевград съдът се произнесе за важна наредба 

С решение № 440, към дело 373 от 2022 година, Административен съд - Благоевград анулира по оборване на регионалния шеф Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за разпределяне и погашение на еднократна парична помощ за стимулиране на раждането и развъждането на деца на територията на община Благоевград, призната наново от Общински съвет - Благоевград на 15. 04. 2022 година
Миналата година решението на Общински съвет- Благоевград, което предвиждаше единият родител/настойник да има уседналост най-малко две години на територията на общината, а другият най-малко шест месеца бе оспорено от регионалния шеф два пъти.
Към днешна дата, съдът афишира Наредбата за изменение и допълнение за оскъдна, като в претекстовете си показва, че са позволени основни нарушавания.
На първо място, не е осъществено дейно осъществяване на изискуемото публично разискване, нарушена е процедурата по издание на плановото предложение на интернет страницата на Община Благоевград. Административен съд приема за основателно и възражението по отношение на нарушаване на условията на член 26, алинея 5 от Закон за нормативните актове. Тоест, изисква се справката за постъпили оферти да се разгласява преди приемането, надлежно издаването на нормативния акт, а не след приемане на решението.
Отменените текстове на Наредбата не стопират изплащането на еднократната финансова помощ за стимулиране на раждането и развъждането на деца. По този метод регионалният шеф обезпечава опция на повече фамилии да се възползват от паричната помощ, като редът за погашение остава неизменен.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР