С решение № 1692-НС ЦИК определи реда и условията за

...
С решение № 1692-НС ЦИК определи реда и условията за
Коментари Харесай

ЦИК: 3 милиона е таванът за финансиране на предизборната кампания

С решение № 1692-НС ЦИК дефинира реда и изискванията за финансирането на предизборната кампания за идния избор на 2 април.

Предизборната акция може да се финансира със лични средства на партиите, на участващите в обединенията партии и на членовете на инициативните комитети, на записаните претенденти, както и със средства, дарени от физически лица, разясняват от ЦИК.

Всяка партия и предприемчив комитет би трябвало да дефинират лице или лица, които да дават отговор за приходите, разноските и счетоводната им отчетност, свързани с предизборната акция. Коалицията дефинира една от партиите в нея, която да дава отговор за същата активност.

ЦИК дефинира и таван на средствата за финансиране на предизборните акции. За партиите и обединенията той е в размер на 3 млн. лева а за инициативните комитети - 200 000 лева От изборната комисия разясняват, че разходваните средства за други типове избори през календарната 2023 година не се вземат поради.

Също по този начин предизборната акция ще може да се финансира и от анонимни дарения от религиозни институции, юридически лица и задгранични физически лица.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР