С решение № 12699 от 2020 г. Върховният административен съд

...
С решение № 12699 от 2020 г. Върховният административен съд
Коментари Харесай

Институт за модерна политика: На лъжата и клеветата беше строшен зъбът

С решение № 12699 от 2020 година Върховният административен съд анулира като нелегално решението на Комисията за отбрана на персоналните данни, с което пред няколко години на доктор Борислав Цеков и Петър Кичашки бяха наложени административни санкции.

На лъжата и клеветата беше " счупен зъбът ", обявиха в прессъобщение от Института за съвременна политика.

" През 2016-2017 година соросоидите и техните медии се пробваха да нападат доктор Борислав Цеков и Петър Кичашки с погрешни изказвания, че били " злоупотребили с персонални данни " при присъединяване им с предприемчив комитет в националния референдум през 2016 година Понеже, за тяхно страдание, няма защо да се заловен - Цеков и Кичашки не са взели участие нито в приватизационни грабежи, нито в корупционни схеми - си съчиниха този термин " корист с персонални данни " и се пробваха да им го припишат. Атакуваха ги, тъй като, както е известно, те са едни от най-последователните обществени критици и съперници на соросовите политики, глобализма и джендър-идеологията. Изсипаха по техен адрес доста неистини и оскърбителен изказвания. Затова те потърсиха правата си в съда и в последна сметка тези неистини и клюки бяха разобличени с цитираното решение на Върховен административен съд № 12699 от 2020 година Глобите са анулирани като незаконосъобразни. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване. Комисията е наказана да заплати общо 5000 лева ", пишат още от института.

" Оттук насетне ще даваме на съд всички изявления и изявления, които тиражират лъжата, че сме злоупотребили с персонални данни ", акцентира създателят на Института за съвременна политика доктор Борислав Цеков. " Нулева приемливост към лъжите и клеветите ", добави от своя страна и Петър Кичашки.
 Институт за съвременна политика: На лъжата и клеветата беше

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР