С решение по на тричленен състав на Окръжен съд -

...
С решение по на тричленен състав на Окръжен съд -
Коментари Харесай

Измамник с 20 предишни присъди влиза в затвора

С решение по на тричленен състав на Окръжен съд - Габрово е потвърденаприсъда на Габровския областен съд, с която мъж от с. Български извор, община Тетевен е наказан на отнемане от независимост за машинация, осъществена при изискванията на рисков рецидив.

И.А.е приет за отговорен в това, че на 3 януари 2023 година, за да набави за себе си имотна полза, заблудилвъзрастен мъж от Габрово, че близка на подсъдимия е потърпевша при ПТП и са нужни пари за лекуване и избавяне на живота й. По този мотив И.А. изискал в заем, представяйки се за някогашен чиновник в завода, където пострадалият работил преди. Възрастният мъж дал на подсъдимия сумата от 700 лв..

Следсъкратено правосъдно разследване, първоинстанционният съд е наложил на И.А. наказване от4 години и 8 месеца отнемане от свобода(редуцирано съгласноразпоредбите на закона от в началото избраните 7 години отнемане от свобода).

И.А. е наказан и да заплати на потърпевшия обезщетение за породени от действието имуществени вреди в размер на дадената сума.

След разбор на всички доказателства по делото, въззивният съд намерил за неоснователни възраженията на жалбоподателя по отношение на размера на наложеното наказване отнемане от независимост и е удостоверил решението мукато правилнои законосъобразно. Отчетени са повишената социална заплаха на действието и механизмът на неговото осъществяване, както и данните за двадесет предходни осъждания на И.А. за закононарушения от същия темперамент.

Решението на Окръжен съд – Габрово е дефинитивно и не предстои на касационно обжалване или митинг.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР