С решение от 13 март Пловдивски окръжен съд уважи искането

...
С решение от 13 март Пловдивски окръжен съд уважи искането
Коментари Харесай

Съдът прекрати сдружение, финансирало незаконно предизборната кампания на ДОСТ

С решение от 13 март Пловдивски областен съд почете настояването на основния прокурор Сотир Цацаров и приключи Сдружение с нестопанска цел „ Асоциация Бату платформ “, нелегално финансирало предизборната акция на политическата партия ДОСТ.
Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата.
На 20 октомври 2017 година основният прокурор внесе в Окръжен съд – Пловдив искова молба за преустановяване на Сдружение с нестопанска цел „ Асоциация Бату платформ “, посредством която нелегално е обезпечено финансиране на предизборната акция на политическата партия ДОСТ, поради осъществяване на активност, която опонира на Конституцията, на законите и на положителните нрави.
Според основния прокурор активността на Сдружение „ Асоциация Бату платформ “ гр. Кърджали е несъответна на императивната възбрана в член 168 ал.1 от Изборния кодекс, защото посредством нея е обезпечено финансиране на предизборната акция на политическа партия ДОСТ с анонимно дарени средства в размер на 100 000 евро с непостоянен генезис , което е нарушаване на член 162 ал.1 от Изборния кодекс. Тази активност дава отговор и на признаците от справедлива страна на незаконния състав на член 167 от Наказателния кодекс.
Получаването на парични средства от неизвестен източник от непозната страна и разходването им за пропаганда и склоняване на български жители да упражнят изборното си право в интерес на избрана политическа партия е нарушаване на член 12 ал.2 от Конституцията на Република България.
Решението е неприсъствено, не предстои на обжалване и е влезнало в законна мощ на 13 март 2018 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР