С решение от 13 април 2020 година Бургаският апелативен съд

...
С решение от 13 април 2020 година Бургаският апелативен съд
Коментари Харесай

Михаил, стрелял по хазартния бос Коста Николов и красивата Симона в Слънчев бряг, ще лежи 26 години в затвора


С решение от 13 април 2020 година Бургаският апелативен съд усили наказването на Михаил Станчев от 24 на 26 години " отнемане от независимост “ за осъщественото от ревнивост незаконно действие.

Михаил Станчев е приет за отговорен в това, че на 02.06.2018 година, към 21:10 ч. в курортен комплекс " Слънчев бряг “, пред хотел " Сън Вилидж “, по метод, рисков за живота на мнозина, произвеждайки изстрели с револвер, съзнателно умъртвил Коста Николов и направил опит съзнателно да умъртви Симона Тодорова, като я прострелял в региона на лявото слепоочие, с което й предизвикал непрекъснато общо разстройство на здравето, рисково за живота, като действието останало незавършено заради независещи от него аргументи.

В решението на Върховен касационен съд е посочено, че въззивната инстанция е " съобразила че подсъдимият, движен от егоистичните си подбуди и стремежи е лишил от живот потърпевшия Николов, в разцвета на силите му, причинявайки премеждия и тъга от неговата загуба на най-близките му родственици, на неговите другари и сътрудници. Едновременно с това, Станчев е осакатил физически и душевно 22-годишно момиче, което ще търпи последствията от края на дните си, единствено тъй като се е възползвало от правото си да избира, с кого да има персонални другарски или интимни връзки “.

Начинът, употребен от дееца за решение на любовните си проблеми и неблагополучия – посредством лишаване на живота на други човешки същества е в прорез с цивилизационните правила, въз основа на които е построено обществото, акцентират висшите съдии. Това изисква по-интензивна наказателна принуда посредством налагането на по-високо по мярка наказване, като знак за останалите човеци, че сходни способи на споразумяване на междуличностните връзки са безусловно неприемливи.

Според касационния състав Апелативен съд – Бургас вярно е решил, че с цел да се реализиран задачите освен на специфичната, само че и на генералната предварителна защита, следва да бъде повишен срокът на наказването " отнемане от независимост “ с две години. Така наложеното наказване е надлежно на публичната заплаха на действието и на дееца и отговоря на условието за правдивост.

Михаил Станчев е наказан да заплати на гражданските ищци – фамилията на потърпевшия Николов, както и на Симона Тодорова общо 340 000 лева за претърпените от тях неимуществени вреди, породени от закононарушението.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР