С решение на Върховния административен съд (ВАС) е потвърдена процедурата

...
С решение на Върховния административен съд (ВАС) е потвърдена процедурата
Коментари Харесай

Най-после! Зелена светлина за реконструкцията на Дондуковата градина

С решение на Върховния административен съд (ВАС) е доказана процедурата за избор на реализатор за реорганизация на Дондуковата градина, заяви кметът на " Централен “.

Той добави, че до месец се чака районната администрация да подписа контракт с компанията, което ще даде опция за пускане на работата по обекта.

Проектът за реорганизация на първата градска градина, оповестена за монумент на парковото изкуство, е утвърден от НИНКН и предстоящ дълги години от пловдивчани. Той включва унищожаване на старите плочки, ремонт на алеите, създаване на отводнителна и поливна система и монтаж на нови детски уреди.

В центъра на площадчето, където е цветарникът, е проектирано водно огледало с огромен шадраван. На мястото на шадраваните на основната алея пък ще бъдат засадени цветя и декоративни шубраци. Зеленината ще се обогати с нови растителни и дървесни типове, планувани са и арки от рози за ритуали навън.

" Изпълнението на плана е част от устойчивите политики на регион " Централен “ за запазване на културно-историческото завещание и развиване на зелената система “, разяснява кметът.

Реконструкцията на Дондуковата градина е един от предпочитаните планове на община Пловдив, който ще се осъществя в границите на този управнически мандат.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР