С решение на служебното правителствоОдобрени са 13 проекта за 6,6

...
С решение на служебното правителствоОдобрени са 13 проекта за 6,6
Коментари Харесай

Купуваме още 8 нови F-16

С решение на служебното държавно управление
Одобрени са 13 плана за 6,6 милиарда лева

Правителството утвърди план за придобиване на нови 8 броя изтребители F-16, заяви на брифинг в Министерския съвет (МС) министърът на защитата Димитър Стоянов.

Той изясни, че капиталов разход за придобиване на осем броя самолети F-16 Block-70 е 1 296 412 185 $. “Това са цени без Данък добавена стойност. Изключително значимо е придобиването на нова техника за българските Военновъздушни сили в подтекста на това с какво разполагаме ”, сподели министър Стоянов.

Според него остарялата руска техника не може да се поддържа заради войната в Украйна. “Необходима е подмяната.

Необходимо е да бъде проведена пълноценно една ескадрила, като в този пакет, в този план за капиталов разход, са включени към този момент и качества за нанасяне на удари “въздух - повърхнина ”, “въздух - въздух ”. Т. е. ние ще имаме една пълноценна ескадрила от 16 самолета. Очакванията са, че самолетите ще дойдат 2027 година Поне по този начин е декларирано от американската страна в документ, изпратен до Министерството на защитата (МО) ”, добави Димитър Стоянов.

Министерски съвет одобри и стратегия за предпочитани капиталови разноски на Министерство на защитата, която включва 13 плана на стойност 6,6 милиарда лева “Смятам, че е нездравословно да се пестят пари във връзка с националната сигурност. Българската войска е подценявана повече от 30 години ”, акцентира Стоянов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР