С решение на Съвета на директорите на Българска фондова борса

...
С решение на Съвета на директорите на Българска фондова борса
Коментари Харесай

Бианор Холдинг влиза в индекса на 40-те най-ликвидни компании на БФБ

С решение на Съвета на шефовете на Българска фондова борса от 07.03.2024 година “Бианор Холдинг ” АД (БФБ: BNR) става част от BGBX40 - показателят на 40-те най-ликвидни компании на БФБ.

В началото на тази година Бианор Холдинг получи наградата на БФБ за емитент с максимален процентен растеж на вложителите през 2023 година, откакто през септември предходната година, акциите бяха преместени от различен на Основен пазар. 

“Радваме се да забележим, че пазарът прави оценка напъните ни да развиваме бизнеса и това се отразява и на ликвидността на акциите, ” споделя Коста Йорданов, изпълнителен шеф на “Бианор Холдинг ” АД. “Планираме в най-скоро време да стартираме работа и с маркетмейкър, което се надяваме да докара до спомагателен позитивен резултат във връзка с ликвидността, ” добави Йорданов.

В края на месец февруари т.г. Бианор Холдинг разгласи консолидираните финансови резултати на групата за четвъртото тримесечие на 2023 година. Компанията записва два и половина пъти нарастване на приходите в съпоставяне със същия интервал на миналата година. 

По-рано този месец Бианор Холдинг разгласява утвърждения от КФН Проспект за първично обществено предложение и графика на процедурата по нарастване на капитала от 6 875 514 лв. до 12 358 327 лв., посредством издаване на 5 482 813 броя елементарни безналични акции с право на глас и с единична номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 3.70 лв. всяка една.

“Бианор Холдинг ” АД (БФБ: BNR) сплотява група от високотехнологични компании предоставящи профилирани услуги по разработка на програмен продукт. Дружествата в групата създават софтуерни решения за  водещи  корпорации в Европа и Северна Америка. Клиентското портфолио обгръща компании главно от телекомуникационната, софтуерната и отбранителната промишлености, на които фирмите от групата на Бианор дават услуги свързани със стрийминг на данни, машинно образование и изкуствен интелект, преход към облака и цифрова промяна.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР