С решение на съда в Ростов на Дон е вкаран

...
С решение на съда в Ростов на Дон е вкаран
Коментари Харесай

Съдът в Ростов на Дон вкара в ареста един от главатарите на националистическия батальон Айдар

С решение на съда в Ростов на Дон е вкаран в ареста за два месеца заместник-командирът на едно от подразделенията на украинския националистически батальон " Айдар " Денис Мурига. Той е бил хванат през април, когато се опитал да проникне на територията на РФ като емигрант, предава РИА Новости, като се базира на свои източници.

Мурига е упрекнат в присъединяване в нелегално въоръжено формирование на територията на непозната страна и по Наказателния кодекс на РФ го заплашват от 10 до 20 години затвор.

При първите разпити след задържането му Мурига е признал, че непринудено е постъпил в редовете на " Айдар " през 2015 г и напролет на същата година е взел участие във взривяването на мост на територията на Луганската национална република, вследствие на който са починали бойци от Народната милиция на ЛНР.

Нацистите би трябвало да си научат урока - всички техни закононарушения за 8 години са документирани, а президентът Путин ясно предизвести - известни са ни всички имена и адреси. Ще им се наложи да дават отговор за закононарушенията си, пишат в един от Телеграм-каналите на съветските сили в Донбаските републики.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР