С решение на ръководството на Арсенал АД и Арсенал –

...
С решение на ръководството на Арсенал АД и Арсенал –
Коментари Харесай

След пето увеличение за годината, средната заплата в Арсенал надхвърля 2000 лева


С решение на управлението на " Арсенал " АД и " Арсенал – 2000 " АД работните заплати на чиновниците в оръжейния цех в Казанлък се усилват, считано от от 1 ноември. Това е петото следващо нарастване на възнагражденията през тази година, удостовери за Българска телеграфна агенция изпълнителният шеф на " Арсенал " АД инж. Николай Ибушев. 

Това е и най-голямото нарастване по отношение на останалите четири за годината. То е в размер на 15% на контрактуваната съществена работна заплата, респективно и на тарифните ставки на работещите на сделна система на възнаграждение (когато трудовото заплащане се дефинира съгласно направеното - бел. ред). С това междинната работна заплата в " Арсенал " надвишава 2000 лв. и става от порядъка на 2015 - 2020 лв..

Инж. Ибушев изрази желание за идното нарастване на работните заплати по време на фирмения празник по случай 144-ата годишнина на предприятието и 98 години от установяването му в Казанлък, който се състоя на 30 септември. Към днешна дата това желание е реалност, като концепцията на управлението е чиновниците към този момент да получават увеличените си хонорари преди Коледните и Новогодишни празници. Заедно с тях, за Коледа те ще получат и спомагателни празнични ваучери за храна на стойност двеста лв. в допълнение на ежемесечните ваучери, които са на същата стойност. " Няма да допуснем инфлацията да изпревари междинната работна заплата в сдружението ", съобщи още инж. Николай Ибушев по време на фирмения празник.

През 2022 година междинната работна заплата в " Арсенал " е повишена с 63 на 100 по отношение на тази през 2021 година. Според Янко Костадинов, шеф " Финанси и стопанска система " на " Арсенал " АД това е два и половина пъти нарастване над публично оповестената инфлация у нас, а цифрите изрично демонстрират, че предприятието изпреварва инфлацията. " Считаме, че с тази работна заплата ние изпреварваме всички работни заплати в бранш " машиностроене " и в редица други браншове на държавно равнище ", разяснява още Костадинов. 

С петото нарастване за годината се усилва и минималната работна заплата в сдружението. Тя става 830 лв., което се чака да стане на национално равнище през 2023 година. Целта на управлението на " Арсенал АД " е да обезпечи положителни приходи и успокоение за чиновниците, без значение от спешната обстановка в международен мащаб.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР