С решение на правителството бе приет доклад и план за

...
С решение на правителството бе приет доклад и план за
Коментари Харесай

Кабинетът с мерки за стабилизиране и финансово оздравяване на „Български пощи“

„ С решение на държавното управление бе признат отчет и проект за излекуване на „ Български пощи “. Първата част от проекта е страната посредством заем да окаже краткотрайна помощ на сдружението посредством нарастване на капитала с 50 млн. лв., което е изпратено за нотификация в Европейската комисия, с цел да може тази помощ да бъде отпусната. Средствата се отпускат като заем. “

Това разгласи вицепремиерът и министър на превоза и известията Христо Алексиев пред медии след края на съвещанието на Министерския съвет /МС/. Вицепремиерът добави, че проектът включва и преструктуриране на отговорностите на пощите дружно с Българската банка за развиване, тай като сега от тях сдружението губи 6-7 млн. лв. годишно от лихви.

Алексиев разяснява още, че задачата му е също по този начин „ Български пощи “ да навлезе доста по-сериозно на полето на куриерските услуги, а паралелно да стартира и план за цялостна цифрова промяна на сдружението .

Вицепремиерът и министър на превоза и известията Христо Алексиев заяви още, че е подписал документите за оповестяване на открита процедура за наем на два хеликоптера с екипаж за потребностите на незабавната здравна помощ /HEMS/. Поръчката е за интервал от две години с опция за удължение за още една.

Предвижда се да бъдат обезпечени два хеликоптера, дружно с екипажите, като изпълнителят би трябвало да има нужните документи, хеликоптери, подготвен екипаж, с цел да стартира неотложно активността. Целта е в средата на тази година България да има незабавна здравна помощ по въздуха .

Полетите ще се извършват от две оперативни бази за HEMS на територията на България, обезпечени от страната, с хеликоптери и личен състав за всяка база .

„ Медицинските хеликоптери са безспорен приоритет на нас, тъй като касаят живота и здравето на хората. Държавата си влиза в ролята, тази активност ще бъде безвъзмездна за българските жители “ , съобщи Алексиев.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР