С решение на Окръжния съд във Видин от днес двамата

...
С решение на Окръжния съд във Видин от днес двамата
Коментари Харесай

Оставиха в ареста двамата, опитали да взривят 10 т гориво във Видин

С решение на Окръжния съд във Видин от през днешния ден двамата упрекнати за опит за палеж на цистерна с гориво в Граничния полицейски сектор във Видин остават за непрекъснато в ареста. Това заяви юрист Борислав Василев, бранител на единия от обвинените. Делото се гледа при закрити порти, само че защото е още в досъдебно произвеждане, до съвещанието не бяха позволени публицисти. По-късно през днешния ден, на уеб страницата на Окръжен съд, ще бъде оповестено решението, осведомиха от Окръжен съд Видин, представени от Българска телеграфна агенция.

Според юрист Борислав Василев, двамата са арестувани в жилището на свои другар във видинския жилищен комплекс " Крум Бъчваров ", блок 15 до момента в който спят. Василев добави, че двамата не следва да бъдат оставени за непрекъснато в ареста, тъй като обвиняването е за подготвяне за палеж, само че не е почнал даже и опита за запалване.

В. К. и Д. Г., на 25 и 42 години са арестувани на 27 февруари във Видин. Те са от Ломския край, живеят в София. Същият ден към 4.30 двамата са напуснали жилище във Видин, което са наели преди ден, като са носили раници и сак и се насочили към постройката на гранично полицейско ръководство във Видин. Единият е прескочил оградата на ГПУ, само че другият е забелязал разположените наоколо служители на реда.

Двамата са се изтеглили в междублоково пространство наоколо до наетото жилище със саковете и раниците, които са носили. След като са арестувани по-късно в тях са открити 10 литрови бутилки с бензин, с прикрепени пликове с химическо вещество, което при инжектиране със спринцовка възпламенява бензина, осведомят от Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи. В непосредствена непосредственост до мястото, където единият е прескочил оградата в ГПУ е имало две цистерни от 10 тона с бензин и дизел, а на към 50 метра от тях е ситуирана и бензиностанция. Двамата нямат престъпни регистрации и не са осъждани. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР