С решение на МС9148 хлапета не успяха да заминат заради

...
С решение на МС9148 хлапета не успяха да заминат заради
Коментари Харесай

Безплатните ваканции за ученици - за догодина

С решение на Министерски съвет
9148 хлапета не съумяха да заминат поради Коронавирус

Програмата “Отново заедно” ще работи до 14 септември 2022

Безплатните пътувания на възпитаници и съпътстващи ги учители, които МОН стартира това лято, само че ограничи поради разпространяването на Коронавирус, ще могат да се провеждат и през идната образователна година. Това реши държавното управление.

Националната стратегия “Отново заедно” се удължава до 14 септември 2022 година Лагерите ще могат да се организират в интервалите, когато епидемиологичната конюнктура в страната разрешава това, прецизираха от Министерството на образованието и науката (МОН).

Всъщност приемането на нови поръчки за безвъзмездна отмора спря на 17 август, поради увеличаващи се случаи на болни от ковид деца по време на тези пътувания. Имаше опция определените дестинации да се заменят с други в по-безопасни райони. Въпреки това 9148 възпитаници и учители от 258 учебни заведения не съумяха да заминат на плануваните и утвърдени ваканции.

Някои от неосъществените лагери бяха предплатени от туроператори или учебни заведения. За покриване на тези разноски учебните заведения ще получат 3,5 млн. лева до края на годината. Самите почивки могат да се осъществят при опция в период до 14 септември 2022 година

Програмата беше планувана за 30 000 възпитаници и учители и финансирана с 15 млн. лева До 17 август МОН е одобрило поръчки за над 24 800 възпитаници и учители от 1133 учебни заведения за 12.4 млн. лева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР