С решение на Министерския съвет ще бъде одобрен план за

...
С решение на Министерския съвет ще бъде одобрен план за
Коментари Харесай

Регистър обединява информацията за хората с увреждания

С решение на Министерския съвет ще бъде утвърден проект за интегрирано административно и обществено обслужване на хората с увреждания и обвързваните с тях услуги. Предвижда се построяването на общ указател за хората с увреждания, в който ще бъдат о бобщени данни от НЗОК, Агенцията за обществено подкрепяне, Агенцията за хората с увреждания и органите на здравната експертиза НЕЛК и ТЕЛК .

Новото осведомително ядро би трябвало да действа от януари 2019 година Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев след среща в Министерския съвет с представители на национално представителните организации на хората с увреждания и родители на деца с увреждания. В диалога участваха също министърът на труда и обществената политика Бисер Петков, министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев и омбудсманът Мая Манолова.

Дончев разгласи, че ще бъде назначена инспекция на в този момент настоящия указател на хората с увреждания и при съществуване на подозрение за целесъобразността на инвестицията, ще бъде осъществен одит от профилираната за това дирекция към Министерството на финансите.

 Дончев даде обещание на майките на деца с увреждания
Дончев даде обещание на майките на деца с увреждания " рискови " периоди за регистъра

Законът за хора с увреждания подготвен до петък

До края на септември работна група към Министерство на здравеопазването ще създаде механизъм за заплащане , оценка на качеството и надзор на медицинските произведения за хората с увреждания. Дотогава Агенцията за обществено подкрепяне и Държавната организация за протекция на детето ще ревизират всички дневни центрове за пълнолетни хора с увреждания и част от дневните центрове за деца и младежи с увреждания, съобщи министър Петков. Резултатите ще бъдат систематизирани в отчет през октомври.

До края на седмицата Министерството на труда и обществената политика ще показа план на Закон за хората с увреждания, в който ще бъдат отразени бележките на родителите и организациите на хората с увреждания.

Проектът ще бъде п убликуван за публично разискване най-късно до края на август , с цел да може да бъде прегледан от Министерския съвет и до края на месец септември да бъде импортиран в Народното събрание.

 Със 150 млн. лева Борисов се сдобри с майките
Със 150 млн. лева Борисов се сдобри с майките

Палатките остават до цялостна реализация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР