С решение на Министерския съвет се отчуждават имоти - частна

...
С решение на Министерския съвет се отчуждават имоти - частна
Коментари Харесай

Отнемат земи на Министерство на отбраната

С решение на Министерския съвет се отчуждават парцели - частна благосъстоятелност за построяването на обект „ Модернизация на железопътната линия София - Пловдив, сектор „ Ихтиман - Септември”. Имотите се намират в землището на село Габровица, община Белово, област Пазарджик. Средствата за обезщетяване на притежателите, респективно правоимащите лица на засегнатите парцели, са планувани според подписан контракт за безплатна финансова помощ за финансиране от Механизма за свързване на Европа. Решението може да се апелира пред административния съд по местоположение на парцелите в 14-дневен период от съобщаването му на заинтересуваните лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Правителството реши да се учреди възмездно безсрочно вещно право на градеж върху част от парцел - обществена държавна благосъстоятелност в интерес на „ РДС “ ООД, гр. Девин. Частта от парцела, намиращ се в м. „ Гашня “, с. Селча, е с повърхност 19 кв. м. Ще бъде осъществена реорганизация на рибен проход на Малка водно електрическа централа „ ГАШНЯ - 2003 за обезпечаване непрекъснатото протичане на екологичните водни количества, нужни за естественото действие на екосистемите в руслото на река Гашня. Според пазарната оценка на парцела от 14.05.2020 година, направена от оценител на парцели, пазарната стойност на лимитираното вещно право на градеж върху частта от парцела е 114 лева

Министерският съвет одобри също решение за оповестяване на парцел - обществена държавна благосъстоятелност за парцел - частна държавна благосъстоятелност и за безвъзмездното му прекачване в благосъстоятелност на община Ардино, област Кърджали. Имотът се намира в гр. Ардино и съставлява аграрен парцел, застроен с 16 здания. Безвъзмездното му прекачване в благосъстоятелност на община Ардино е за създаване на общодостъпна инфраструктура и разширение на парковата и алейна мрежа, основаване на условия за развиване на обществени действия от общината и рационализиране на осведомително - информационната политика в община Ардино, при вземане предвид на законодателството и разпоредбите в региона на държавните помощи.

Съгласно друго държавно решение се лишават аграрни земи от Министерство на защитата и се включват в Държавния аграрен фонд. Имотите се намират област Варна, надлежно в общините Аксаково, Аврен и Провадия.

Министерският съвет одобри и решение за предоставяне на единодушие за осъществяване на продажба на недвижими парцели - частна държавна благосъстоятелност, предоставени за ръководство на Министерството на защитата и с отпаднала за ведомството нужда. Имотите се намират в общините Болярово и Хасково и предвид на досегашното им предопределение – казармени региони, могат да се употребяват за икономически цели.

За период от 10 години на община Пловдив се дава безплатно ръководството на част от парцел - обществена държавна благосъстоятелност. Имотът се намира в град Пловдив, бул. „ Княгиня Мария Луиза “ № 2 и съставлява единична археологическа недвижима културна полезност „ Епископска базилика на Филипопол “ и 44,2% идеални елементи от собствеността върху постройка със застроена повърхност 1799 кв. м. С даването на парцела ще е допустимо експонирането и популяризирането на културната полезност и стимулиране на културния и исторически туризъм. Дейностите, свързани с запазване на културната полезност и реализирането на други научни, културни, просветителни и туристически действия ще се правят в сходство с условията на Закона за културното завещание от Регионалния архелогически музей - Пловдив.

Министерският съвет одобри решение за предоставяне на единодушие за продажба на обособена част от лечебно заведение - неподвижен парцел, благосъстоятелност на УМБАЛ „ Проф. доктор Стоян Киркович “, Стара Загора. Частта, представляваща идеални елементи от урегулирания аграрен парцел по проекта на село Ягода, община Мъглиж, не се употребява директно за активността на лечебното заведение. Продажбата на обособени елементи от лечебни заведения, които са включени в листата по Приложение № 1 на Закона за приватизацията и следприватизационния надзор, какъвто е казусът, се прави след решение на Министерския съвет, по предложение на упражняващия правата на благосъстоятелност в капитала на сдружението. Паричният запас, получен от продажбата на парцела, ще остане в лечебното заведение и ще се употребява в сходство със ЗЛЗ и ЗПСК.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР