С решение на Министерския съвет Галя Димитрова е освободена като

С решение на Министерския съвет Галя Димитрова е освободена като ...

Служебното правителство смени директора на НАП


С решение на Министерския съвет Галя Димитрова е освободена като изпълнителен директор на Националната агенция за приходите. Тя беше назначена на поста на 11 май 2017 г. от тогавашния министър на финансите Владислав Горанов. По нейно време беше направен опит да бъде въведено задължително издаване на касови бележки от електронните магазини.

Служебното правителство назначава на длъжността Румен Спецов, съобщават от правителствената информационна служба. Решението на Министерския съвет е прието неприсъствено. 

Румен Спецов е висококвалифициран експерт с над 10 години опит в НАП, както и с експертиза в областта на данъчната политика и законодателство и защитата на националната сигурност. Завършил е Стопанската академия „Д.А. Ценов“ – Свищов, със специалности „Икономика и търговия“ и „Вътрешен финансов контрол“, както и Академията на Министерството на вътрешните работи със специалност „Защита на националната сигурност“. В периода 2009 г. – 2015 г. е работил в Централното управление на НАП, а от 2001 г. до 2006 г. е работил в Териториална дирекция на НАП – Добрич. През последните години е консултант в областта на финансите и данъчното законодателство.

 

Източник: manager.bg