С решение на Министерския съвет до 1 ноември удължават срока

...
С решение на Министерския съвет до 1 ноември удължават срока
Коментари Харесай

До 1 ноември небето ни се охранява и от италиански ВВС

С решение на Министерския съвет до 1 ноември удължават периода за взаимна защита на въздушното пространство от българските и италианските Военновъздушни сили. Това оповестиха от Министерския съвет след днешното съвещание на третия кабинет " Борисов ".

 И военната комисия утвърди непознатата защита на небето ни
И военната комисия утвърди непознатата защита на небето ни

Зам.-министър Кюмюрджиев съобщи, че разчитат на поддръжка и в пленарна зала

Правителството промени решението си от юни т.г., с което беше позволено взаимното осъществяване на задания по увеличаване на защитата на въздушното пространство на страната ни от военновъздушните сили на България и на Италия.
С смяната срокът на изпълняваната задача се удължава с две седмици - до 1 ноември 2017 година Останалите параметри на решението не са променени .

 Не одобриха „ ограничителните” претенции на Българска социалистическа партия за непознатата защита на небето ни
Не одобриха „ ограничаващите ” претенции на Българска социалистическа партия за непознатата защита на небето ни

Има напрежение в обществото, посочи Атанас Зафиров

Охраната на въздушното пространство на НАТО е мирновременна групова отбранителна задача . Нейното предопределение е да подсигурява целостта и сигурността на въздушното пространство на съдружниците от Алианса .

 Депутатите пуснаха на първо четене непознатата защита на небето ни
Депутатите пуснаха на първо четене непознатата защита на небето ни

България имала правото да избере коя страна да й охранява небето, сподели Ненчев

Припомняме, съгласно решението от юни т.г. за взаимното осъществяване на дилемите по увеличаване на въздушната защита (Air Policing) Военновъздушни сили на Италия дислоцира от юли до ноември 2017 година в авиобаза Граф Игнатиево четири самолета " Eurofighter Typhoon " и до 110 души личен състав . Изпълнението на дилемите бе контрактувано за интервала 15 юли - 15 октомври, а през днешния ден кабинетът удължи действието до 1 ноември.

Италианските дежурни самолети извършват задания по зона за дежурство във въздуха, прехват, образно опознаване и съпровождане.

Българските Военновъздушни сили не престават да извършват националните си задължения по носене на дежурство в Интегрираната система на НАТО за противовъздушна и противоракетна защита.

Всяка една от страните поема разноските за личните сили и средства, участващи в дейностите по увеличаване на въздушната защита.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР