С решение на Министерски съвет те могат да пътуват безплатно

...
С решение на Министерски съвет те могат да пътуват безплатно
Коментари Харесай

Връщат парите на деца до 10 години, купили карта за градски транспорт

С решение на Министерски съвет те могат да пътуват гратис
От сряда картата за една линия от столичния градски превоз още веднъж е в продажба. Това е допустимо, откакто през февруари сътрудниците в Общинския съвет поддържаха предлагането ми да се върне един от най-предпочитаните от жителите пътни документи. Няма смяна в цените – поименната месечна карта за наземен превоз е още веднъж 23 лв., а неперсонализираната 28 лв.. Това съобщи ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, оповестяват от пресцентъра на СОС.

От 15 март месечните училищен, студентски и докторантски карти за наземен превоз ще са на цена 6.90 лв. до края на годината. След разпореждане на Министерски съвет децата до 10 годишна възраст могат да пътуват гратис в градския превоз. Затова всички закупили абонаментни карти за деца до 10-годишна възраст могат да получат парите си назад на касите на Центъра за градска подвижност.

„ Напомням, че с решение на съвета от септември 2022 година, се предлага годишна карта за цялата градска мрежа за всички младежи до 26 години на стойност 250 лв.. От началото на годината над 7 милиона са продадените електронни билети за пътешестване в градския превоз. Най-предпочитан е билетът 30+. До 10% от хората, които употребяват този билет, се прекачват на друго транспортно средство в границите на 30 минути. Безспорно това е цифрова гражданска война “, уточни още Георгиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР