С решение на Министерски съвет действието на програмата за хуманитарна

...
С решение на Министерски съвет действието на програмата за хуманитарна
Коментари Харесай

Програмата за украинските бежанци – до 30/09

С решение на Министерски съвет действието на програмата за филантропична помощ за разселени лица от Украйна се удължава до 30 септември. Според решението, което влиза в действие от 1 юли 2023г., българските хотелиери ще продължат да получават 15 лв. дневно на човек за настаняване.

Решението задължава още министъра на труда и обществената политика и министъра на образованието и науката в едномесечен период да разработят оферти за интеграционни ограничения на украинците, получили краткотрайна протекция.  

Припомняме, че помощта се употребява от места за настаняване, вписани в Националния туристически указател, откакто лицата, търсещи краткотрайна протекция, са минали през буферни центрове. И още:
Помощта се дава на лица, които имат издадена годна регистрационна карта на чужденец и им е предоставена краткотрайна протекция от Държавната организация за бежанците, със период на годност до 4 март 2024 г. Лицата са настанени в места, в които към 31.10.2022 година са употребили Програмата, в интервала от 01.11.2022 година до 15.11.2022 година и са траяли да я употребяват и след 16 ноември 2022 г.; не престават да са настанени в същото място за настаняване, в което са настанени към 31.10.2022г. или са преместени по изключение с решение по самодейност и преценка на Националния действен щаб (НОЩ). Условията и редът за това се дефинират от НОЩ. Новонастанени лица се одобряват по изключение с решение на НОЩ. Не може да се одобряват в места за настаняване и заслон новопристигнали лица от Украйна, които желаят да се възползват от Програмата, без решение и позволение от НОЩ.  
Министерството на туризма няма да верифицира нощувки и да изплаща средства за настанени лица, които не дават отговор на описаните условия. Към  момента в места за настаняване има 17 111 украински жители с предоставена краткотрайна протекция.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР